Nieuwsbericht

04-07-2016

London Regentís Park Summer 10K series

Agelopen zondag heb ik, als verjaardagscadeautje van mijn dochter Inger, mee mogen doen aan een wedstrijd in Londen. Elke eerste zondag van de maand wordt in Regent’s Park een tien kilometer wedstrijd georganiseerd. Regent’s Park is prachtig, zeker in juli. De sfeer is zeer gemoedelijk. De 10 km bestaat uit drie dezelfde rondjes over asfalt paden, met fikse stukken vals plat, die je onderweg lekker opbreken. De start is heuvel af, zodat je meteen een (te) hoge snelheid ontwikkelt. Tegen het einde van de ronde loop je langs de dierentuin voor de zoveelste keer omhoog. Helaas heb je op die momenten geen gelegenheid om daar een blik op te werpen. Het einde van de ronde is weer naar beneden. Er is een drinkpost aan het eind van de ronde, dus je weet waar je aan toe bent.


Er worden snelle tijden gelopen. De winnaar liep de drie rondjes in 33.16. Dat merkte ik al in het ‘startvak’, toen ik de gesprekken opving over de te behalen doelen. ”Under 40” was voor veel deelnemers de lat. Mijn doel was vooral de finish te halen met een gemiddelde van 6.30 per kilometer. Inger wilde wel eens kijken waar ze kwam.


Natuurlijk was zij meer dan tien minuten eerder gefinisht dan ik, namelijk in 53.10, wat een persoonlijk record voor haar was (18.01, 17.52, 17.44). Zelf was ik, gezien de reis en een feestje de avond er voor, niet ontevreden met 1.03.29. (21.03, 21.06, 22.07). Uiteindelijk bleek ik tweede geworden te zijn in de categorie V55. Volgende keer toch nog even aanzetten bij die heuveltjes.



Na de finish was er natuurlijk water, er waren bananen en er was voor elke deelnemer een door de leden van de atletiekvereniging gebakken flapjack. Het was een leuke wedstrijd!


Petra Kok




Lees meer berichten