Nieuwsbericht

17-10-2016

Statina in Londen, aflevering 2

Na Petra's deelname aan de Regent's Park 10K (zie het nieuwsbericht van 4 juli 2016) stond bij dit bezoek aan onze dochter Inger in Londen een wedstrijd van 10 Engelse mijl op het programma: de Cabbage Patch run in voorstad Twickenham. Het parcours start ten zuiden van de Thames, na een km of vijf gaat het de rivier over noordwaarts en dan veelal direct langs het water door allerlei parken terug naar weer een brug en de finish aan de zuidzijde. 


Er was echt Engels weer voorspeld met "showers" en later "sunny spells", dus de kleding was even piekeren, maar korte broek en (Statina)shirt bleken prima: het miezerde een beetje maar regende niet hard. Het omkleden was trouwens in de feestzaal van de pub, tussen de leden van allerlei Londense clubs: de Wimbledon Windmilers, de Ealing Eagles, de Halsham Harriers, de Epsom Oddballs en de Datchet Dashers. De Cabbage Patch pub schijnt wereldberoemd te zijn bij Rugby-liefhebbers.


We hebben heerlijk gelopen, lekker ontspannen genietend van de omgeving en het lekkere loopweer. Voor snelle tijden was het te druk en geaccidenteerd. Bovendien was er gewoon verkeer op de weg, dus je moest goed links lopen en opletten, en soms zelfs even stoppen. Gelukkig zijn er veel marshalls, die door veel lopers allemaal bedankt worden: "Thank you, marshalls" hoor je de hele tijd. Petra kreeg onderweg ook nog zelf gebakken koek aangeboden. 


Er werd gewerkt met de "gun time" dus bruto vanaf het startschot en zo liep Frank 1.27.14 en Petra 1.41.45, voor de netto tijden mag daar wel een minuutje af. Een mooi wit shirt met lange mouwen en een medaille nemen we straks weer mee naar Culemborg. In januari komt hopelijk aflevering 3 (6 km cross) in deze serie. We mogen overigens ook best in Londen op bezoek zonder een wedstrijd te moeten lopen...
Petra Kok en Frank Brandsma 
Lees meer berichten