Clubkampioenschap – zaterdag 9 oktober 2010

Je kunt je inmiddels al een paar weken inschrijven voor de clubkampioenschappen van zaterdag 9 oktober 2010. Op het programma staan drie- en vierkampen, losse loopnummers en natuurlijk de traditionele 4 x 400 meter estafette voor wedstrijdteams en teams bestaande uit leden met familie en/of vrienden! Velen schreven zich al in, maar er kan nog meer bij, dus klik op deze link voor meer informatie en opgave (tot en met uiterlijk donderdag 30 september)!

 

Starttrainingen met Lex Holtslag

Onze vaste en zeer deskundige starter Lex Holtslag is gevraagd en bereid gevonden om voor alle groepen starttrainingen te komen verzorgen. Lex komt niet om je de techniek van het starten vanuit een startblok te leren, maar om je de regels van het starten bij te brengen en je daarmee te laten oefenen. Lex en zijn startpistool zullen er zijn op/voor:

  • dinsdag 14 en donderdag 16 september van 17.00 tot 18.00 uur voor de groepen 1, 2 en 3
  • dinsdag 14 en donderdag 16 september van 18.00 tot 19.00 uur voor de groepen 4, 5 en 6
  • dinsdag 5 en donderdag 7 oktober van 19.00 tot 20.00 uur voor de groepen 7, 8 en 9
  • dinsdag 5 en donderdag 7 oktober van 20.00 tot 21.15 uur voor de groepen 10, A, B en C

Jullie vaste train(st)ers zullen hierbij uiteraard, ter ondersteuning van Lex, ook aanwezig zijn.

 

B there 4 OTC Ghana! - zaterdag 9 oktober 2010

In het Orthopedic Training Centre (OTC) in Ghana zijn mensen zoals jij en wij dagelijks bezig om het uiterste uit zichzelf te halen. Niet als hobby, maar omdat zij moeten overleven! Deze mensen zijn ernstig gehandicapt door het missen van bijvoorbeeld een been of een arm, of zelfs beiden, en kunnen in deze situatie in hun leefomgeving niet overleven. Zo'n 50 jaar geleden is het OTC door een Nederlandse missionaris opgericht, met als doel hulpbehoevenden 'op de been' te krijgen. Een fantastisch initiatief, waar Statina, net als vorig jaar, vanuit sportieve solidariteit graag aan mee wil werken! Op zaterdag 9 oktober aanstaande vindt, naast de clubkampioenschappen, ook weer een sportief solidariteitsfestijn voor het OTC plaats, met onder andere spelletjes voor kinderen, een loterij, genieten van live muziek, heerlijke hapjes, enz... Het geld dat we tijdens dit festijn inzamelen, komt volledig ten goede aan het OTC. Vorig jaar leverde de actie, inclusief een bijdrage van de Stichting Culemborg en Ontwikkelingssamenwerking, maar liefst meer dan 1600 euro op. Gaan we dat dit jaar evenaren, of misschien zelfs wel overtreffen? Ja toch? Kom dus ook naar de clubkampioenschappen, of je nu wel of niet deelneemt/jureert, en laten we met elkaar gaan voor een positieve bijdrage aan het OTC!

 

Samenwerking Statina en Healthcenter Culemborg

Vanuit Statina is contact gezocht met Healthcenter Culemborg, omdat we regelmatig horen dat atleten/atletes/lopers/loopsters naast de trainingen bij Statina ook meer willen werken aan kracht, uithoudingsvermogen en algemene spierontwikkeling. Healthcenter Culemborg, nabij de achterzijde van het station, is een fitness- en krachtsportcentrum waar elke sportman/-vrouw zijn of haar sportieve hart kan ophalen:

 

  • Je kunt er krachttraining doen, aan zeer specifieke apparaten, maar ook met losse gewichten;
  • Je kunt er werken aan je uithoudingsvermogen middels loopband, fietsen en velerlei andere apparaten;
  • Je kunt werken aan je uithoudingsvermogen met krachttraining combineren;
  • Je kunt meedoen aan diverse groepslessen, zoals spinning, zumba en pilates.

 

Naast al deze mogelijkheden, waarbij altijd vakkundige begeleiding aanwezig is, kun je ook gratis gebruik maken van de zonnebank en de sauna.

 

Zeker als je het goed aanpakt, kan het werken in een krachtsportcentrum je beduidend verder helpen in de atletiek. Doe dit echter wel goed en gedoseerd, je kunt namelijk ook veel verpesten bij ondeskundig gebruik van halters en/of de diverse apparaten.

 

Het aanbod voor leden van Statina luidt als volgt:

Onbeperkt trainen voor 24,50 euro per maand bij een jaarabonnement en 26,50 euro bij een halfjaarabonnement. Normaal kost onbeperkt trainen ongeveer 39 euro per maand, dat is dus een korting van zo’n 15 euro per maand! We hebben alleen een afspraak gemaakt voor onbeperkt trainen. Als je echter maar één keer per week wilt gaan, dan is dat ook goed, en nog steeds goedkoop (normaal 33 euro per maand). Dit aanbod geldt ook voor eerstelijns verwanten van Statinaleden (kinderen/ouders/partners)!

 

Om één en ander enigszins gecontroleerd te laten verlopen, hebben Healthcenter en Statina afgesproken dat de inschrijvingen voorlopig lopen via Frans de Laat.

 

Leden van Statina, die nu al een abonnement hebben, kunnen bij de balie een mutatieformulier vragen, en vermelden dat zij in aanmerking willen komen voor een Statinacontract.

 

Voor meer informatie: www.healthcenter-culemborg.nl

 

Hardloopkalender

Voor de wedstrijd- én prestatielopers/-loopsters van onze vereniging is in het menu aan de linkerkant van deze website (klik op 'Wedstrijden') recentelijk een hardloopkalender opgenomen. Je vindt hier een selectie van alle leuke, uitdagende en karakteristieke lopen. Voordeel van het hebben van zo'n kalender is dat je je training op tijd kunt afstemmen op de door jou gekozen favoriete wedstrijd/prestatielo(o)p(en), en dat je je op een eenvoudige manier kunt inschrijven via de website van de organiserende vereniging (klik hiervoor op de naam van de loop). Bij de samenstelling van deze lijst is getracht voor elk wat wils aan te bieden: Regio-lopen, korte én lange(re) afstanden, variatie in parcours, enz... Natuurlijk ontbreken de populaire lopen niet, zoals de '7-Heuvelenloop', de 'Halve van Egmond' en onze eigen 'Vallende Bladerenloop'. Tip: Voordat je afreist naar een loop, check dan even op de website van de organiserende vereniging of deze definitief doorgaat.

 

Webtip: Wie doet wat + contactformulieren

Als je iets wilt weten, of wilt laten weten, kun je, behalve een bezoek te brengen aan de website, ook een (assistent)train(st)er of bestuurslid aanschieten of mailen. Namen van alle vaste vrijwillig(st)ers, en links naar contactformulieren, vind je hier.