Nieuwe bestuurssamenstelling en Bijzondere ALV

Beste leden van Statina,

 

Het heeft wat moeite gekost, maar met enige trots kunnen we nu dan toch officieus een nieuw bestuur presenteren. We zijn erg blij dat het dit keer ook een volledig bestuur betreft. Dat is erg prettig, omdat we in de voorgaande periode hebben gemerkt dat de basis te smal was, waardoor de belasting voor sommige leden erg zwaar werd. Gelukkig heeft dit nooit geleid tot situaties waarin zaken fout zijn gegaan.

 

Een volledig bestuur hebben, betekent dat we een aantal belangrijke zaken weer de aandacht kunnen geven die het verdient. Per slot van rekening zijn we eerst en vooral een atletiekvereniging. De atletieksport, en de wedstrijden die we organiseren, vormen de kern van de vereniging. Daar moet voldoende aandacht voor zijn, daar moet continu op kwaliteit gelet worden:

 
Hoe houden we ons trainersgilde kwalitatief en kwantitatief op peil?
Hoe zorgen we voor voldoende trainingsaanbod?
Hoe ontwikkelen en koesteren we ons talent?
Hoe geven we onze leden in voldoende mate de gelegenheid om zichzelf te meten in wedstrijden of competitieverband?
Hoe houden we onze wedstrijden aantrekkelijk voor leden en niet-leden?
Hoe zorgen we ervoor dat de cohesie binnen de vereniging op een hoog peil komt en blijft?

 

Er zijn nog wel meer vragen te bedenken, maar het zal duidelijk zijn dat er genoeg te doen is. De overtuiging is er dat we met dit bestuur de juiste mensen aan boord hebben om dit te realiseren.

Naast de hiervoor genoemde aspecten is er ook een aantal facilitaire zaken die aandacht vragen. Het nieuwe tarievenstelsel van de Gemeente is zo'n onderwerp, evenals het huisvestingsvraagstuk. De contacten met de Gemeente en de Atletiekunie, en natuurlijk het financieel gezond houden van de vereniging.

 

Het zal duidelijk zijn dat, naast de bestuursleden, onze vereniging nog veel meer vrijwillig(st)ers nodig heeft die op structurele of incidentele basis hun ondersteuning verlenen. We hebben die ondersteuning in de afgelopen periode ervaren, en hopen dat in de komende periode weer te mogen doen.

 

Na deze wat lange inleiding nu dan de (officiële en officieuze) bestuursleden:

 

Voorzitter: Fred Voordouw
Penningmeester: Jelte Jan Bakker
Secretaris: Ine van Berkel
Coördinator faciliteiten en evenementen: Vincent Roke
Coördinator jeugdatletiek: Jeroen Gutte
Coördinator technische atletiek: Frans de Laat
Coördinator loopgroepen: André van IJzendoorn
Coördinator wedstrijden: Wilbert Smorenburg

 

Wij verwachten dat het in alle opzichten een mooi jaar wordt, wij zijn er klaar voor!

 

Om alle bestuursleden een formele status te geven, moet er nog wel iets gebeuren. André van IJzendoorn en Wilbert Smorenburg hebben zich na de laatste ALV bereid verklaard tot het bestuur toe te treden. Het benoemen van bestuursleden kan alleen door de Algemene LedenVergadering worden gedaan. Wij willen André en Wilbert niet bijna een heel jaar als aspirant-bestuurslid laten optreden, maar hun toetreding direct een formeel karakter geven. Dat schept duidelijkheid. Om die reden organiseert het bestuur voorafgaand aan de volgende bestuursvergadering, op woensdag 2 juni aanstaande van 20.00 uur tot 20.30 uur in het clubhuis, een Bijzondere Algemene LedenVergadering, met als enige agendapunt de voordracht van André en Wilbert. Jullie zijn allemaal van harte welkom!

 

Met sportieve groet,
Namens het bestuur,
Fred Voordouw

 

Herinneringen...

Nee, dit stukje gaat niet over het verleden! In de periode tot de zomervakantie organiseert een aantal commissies van Statina weer leuke evenementen en wedstrijden. Via mailberichten, de website en de train(st)ers zijn jullie hier in de afgelopen weken van op de hoogte gebracht. In iets organiseren gaat veel vrije tijd zitten, en vrijwillig(st)ers ervaren een druk bezochte activiteit als het krijgen van een cadeautje. Laat blijken dat je hun inzet waardeert, en neem actief deel aan wat zij voorschotelen! Een uiterste inschrijfdatum is (was...) soms ineens 'gisteren' of 'vorige week'. Het zou jammer zijn wanneer je ergens wel heel graag aan mee had willen doen, maar tot de ontdekking komt dat dat niet meer kan... Een korte opsomming:

 

29 mei 2010 - STATINA BAANWEDSTRIJD

Niet te missen! Minstens zo leuk als de clubkampioenschappen, maar dan met meer kans op goed weer. Voor alle leden van de vereniging, dus jong en oud, hardlopers/-loopsters en technische atleten/atletes, er is voor elk wat wils! Voor meer informatie over onder andere het programma, en hoe je je hiervoor in kunt schrijven, klik je HIER.

INSCHRIJVEN/AANMELDEN: UITERLIJK ZONDAG 16 MEI!

 

29 mei 2010 - GEZELLIGE BBQ

Na de wedstrijd gezellig napraten, dat doen we natuurlijk massaal en onder het genot van een hapje en een drankje! Zie het mailtje van 5 mei en de posters/inschrijflijst in het clubhuis!

INSCHRIJVEN/AANMELDEN: UITERLIJK ZATERDAG 22 MEI!

 

7, 8, 9 en 10 juni 2010 - AVOND4DAAGSE

Wanneer het huidige aantal aanmeldingen niet op korte termijn enorm toeneemt, zal Statina dit jaar niet aan de avond4daagse deelnemen. Zie mail van 14 april. Mailtje kwijt? Mail het even!

INSCHRIJVEN/AANMELDEN: UITERLIJK DONDERDAG 20 MEI!

 

18, 19 en 20 juni 2010 - JEUGDKAMP

Alleen voor de groepen 1 t/m 8, en minstens even VET als vorig jaar! In het mailtje van 14 april staat alles wat je moet weten om je aan te kunnen melden. Mailtje kwijt? Mail het even!

INSCHRIJVEN/AANMELDEN: UITERLIJK VRIJDAG 21 MEI!

 

26 juni 2010 - LANGE AFSTANDAVOND

Tja, hiervoor kun je je nog niet opgeven, want meer dan een datum is bij de redactie van deze nieuwsbrief ook nog niet bekend, maar je zou het wel alvast in je agenda kunnen zetten!

 

Webtip: Baanrecords

Helemaal actueel zijn natuurlijk de baanrecords: Per geslacht de beste prestaties die ooit op onze atletiekbaan in Culemborg (geopend op 2 juni 2007) zijn geleverd. Hoeveel gaan er sneuvelen op 29 mei? Wie gaan dat klusje klaren? Welke baanrecords overleven al dit spring-, werp- en loopgeweld? Je vindt de baanrecords in het 'Menu' (links van deze tekst) onder 'Records'.