Van de voorzitter...

Zo in de eerste maanden na het zomerreces kan rond het atletiekterrein weer veel bedrijvigheid worden waargenomen. Na de relatieve rust van de zomermaanden zijn de trainingen weer in volle gang. De cursus 'Lopen met Statina' is weer begonnen. Het bestuur is al twee keer bij elkaar geweest.

 

Er moet dan ook veel gebeuren, en er staat veel op het programma. De clubkampioenschappen zijn net geweest als u dit leest, en de voorbereidingen voor andere wedstrijden worden opgepakt. Het indoorseizoen komt eraan. Veel goede sportieve ontwikkelingen!

 

In de schaduw van deze primaire zaken is er ook facilitair het één en ander gaande. Het tarievenstelsel waarop de huurpenningen zijn gebaseerd, wordt drastisch veranderd, het sportpark gaat een make-over krijgen, en dit heeft natuurlijk ook gevolgen voor onze vereniging. De berging moet verplaatst worden, en we worden eigenaar van ons clubhuis. De Commissie Huisvesting werkt op dit moment plannen hieromtrent uit. Er is ook constructief overleg met de Gemeente over verbeteringen aan het atletiekterrein.

 

Kortom, er staan interessante dingen te gebeuren. De vereniging is levendig, er gebeurt veel, het is gezellig. We zijn met elkaar bezig een goede, gezellige, robuuste vereniging neer te zetten. Voor mij persoonlijk een genoegen om hier aan mee te mogen werken.

 

Natuurlijk hebben we ook de nodige uitdagingen het hoofd te bieden. De bezetting van de Commissie Wedstrijden staat onder druk. Een belangrijke steunpilaar stopt ermee. Dit vraagt serieuze aandacht! Een van de kerntaken van de vereniging, het organiseren van wedstrijden voor de eigen leden, loopt gevaar. Dat mag niet gebeuren! Ik weet zeker dat hier een oplossing voor komt. Het goede gevoel uit de vorige alinea blijft bestaan.

 

Dan lees ik in het AD een artikel over Atverni. Een succesverhaal! De competitieteams heren en dames senioren zijn beiden gepromoveerd. Ze hebben een prachtig complex en ze zijn sportief succesvol. In eerste instantie bekruipt me een gevoel van afgunst. Het heren senioren competitieteam van Statina heeft dit jaar in dezelfde poule als Atverni meegedaan. En ja, ze hebben prachtige atleten. Allemaal jong, sterk, snel, getalenteerd. Zelf heb ik het twijfelachtige genoegen gehad tegen Wouter Brus te mogen lopen. 100 meter sprint! 12,5 seconden is lang genoeg om iemands achterkant goed te leren kennen, heb ik gemerkt. Is dat pijnlijk? Nee, hij is 18 jaar en recordhouder bij de junioren A met 10.87 seconden. Verliezen is dan niet erg. Wat wel diep in mijn ziel sneed, was het feit dat hij 'meneer' en 'U' tegen me zei. Terechtwijzen had geen zin. Ik kon hem niet inhalen…

 

Om zo succesvol te zijn als Atverni, moet er natuurlijk wel iets extra’s gebeuren. Een topsportcoördinator, gediplomeerde (en betaalde) train(st)ers, reiskostenvergoedingen voor atleten, het aantrekken en behouden van talenten, het bieden van een topsportomgeving. De realiteitszin daalt na het eerdere gevoel van afgunst alweer in. Wij moeten dat niet willen. Wij zijn op onze eigen wijze in ons eigen tempo aan het bouwen, en dat moeten we vooral blijven doen.

 

Lekker bij onszelf blijven. Het gaat goed!

 

Met vriendelijke groet,

Fred Voordouw

voorzitter

 

Trainingsnieuws (herfstvakantie) - 19 en 21 oktober 2010

Volgende week is er, in verband met de herfstvakantie, geen training voor de groepen 1 tot en met 6. De groepen 7, 8 en 9 trainen samen met groep 10 van 20.00 tot 21.15 uur. Alle andere groepen trainen, voor zover bekend bij de redactie van deze nieuwsbrief, volgens het reguliere trainingsrooster.

 

Read Advies Vallende Bladerenloop - zondag 7 november 2010

Het is weer zover, de bladeren vallen weer volop... Tijd voor de jaarlijkse herfstprestatieloop van atletiekvereniging Statina!

 

Wat, wanneer en waar?

Op zondag 7 november 2010 organiseert Statina de jaarlijkse Read Advies Vallende Bladerenloop op recreatieterrein De Meent in Beusichem.

 

Afstanden en starttijden

  • 11.45 uur: 1,5 kilometer voor jeugd t/m 12 jaar (1 ronde)
  • 12.00 uur: 3 kilometer (2 ronden)
  • 12.00 uur: 6 kilometer (4 ronden)
  • 12.00 uur: 9 kilometer (6 ronden)

 

Voor de liefhebbers: Je tijd wordt geregistreerd en na afloop op de website van Statina gepubliceerd.

 

(Voor)inschrijven en inschrijfgeld

Deelnemen kost slechts € 3,00 per persoon per afstand, en inschrijven kun je je ter plaatse vanaf 10.00 uur. Ook kun je je vooraf aanmelden op j.glavimans@planet.nl. Het inschrijfgeld bedraagt dan slechts € 2,50 per persoon per afstand! Bij voorinschrijving ligt je startnummer op 7 november vanaf 10.00 uur voor je klaar, het inschrijfgeld kun je bij het afhalen ervan contant voldoen.

 

Klik bij twijfel over deelname hier voor uitslagen, foto's en een filmpje van de editie van vorig jaar... Graag tot ziens op De Meent op zondag 7 november 2010!

 

Cursus 'jurylid algemeen' - 13 en 27 november 2010

Het is al weer enige tijd geleden (drie jaar) dat Statina een formele jurycursus heeft georganiseerd. Welnu, dit gaat veranderen! Statina is op zoek naar nieuwe juryleden, en organiseert op twee zaterdagen in november een formele jurycursus, met examen, afgenomen door de Atletiekunie. Deze cursus leidt op tot 'functie 60', algemeen jurylid. De belangrijkste reden hiervoor is dat de lijst met formele juryleden krimpt... Dat betekent dat de druk op de nog resterende juryleden toeneemt. Daar willen we graag verandering in brengen, want hoe meer juryleden, hoe makkelijker de wedstrijden bemenst kunnen worden. De cursus zal op het Statinaterrein door Jaap Glavimans (geaccrediteerd opleider) gegeven worden. Het kost je twee zaterdagen in november, te weten zaterdag 13 november en zaterdag 27 november, van 10.00 tot 16.00 uur. Dat levert je dan wel het felbegeerde jurydiploma op, als je slaagt... :-) Je kunt je, als je 16 jaar of ouder bent, opgeven door middel van het sturen van een berichtje naar wilbertsmorenburg@gmail.com. Graag opgeven VOOR 23 oktober 2010! Er zijn geen kosten en verdere verplichtingen aan verbonden. Klik hier voor meer informatie over de inhoud van deze leuke en nuttige cursus!

 

Met vriendelijke groeten,

Namens de Commissie Wedstrijden,

Wilbert Smorenburg

 

Oproep: Leden Commissie Wedstrijden gezocht!

De Commissie Wedstrijden heeft afscheid genomen van Hans Verdonk als actief commissielid. Op dit moment bestaat de commissie nog uit drie leden: Patricia Glavimans, Erwin Leermakers en mijzelf.

 

Dit is niet voldoende om het wedstrijdschema dat we hebben voor het komende jaar overeind te houden. De commissie is naarstig op zoek naar nieuwe leden!

 

Bij deze doen we dan ook een oproep! Wil je eens achter de schermen werken aan de organisatie van de wedstrijden? Dan is dit daarvoor het moment!

 

Wij hebben nog minstens twee actieve leden nodig.

 

Voor de goede orde: De verwachte tijdsbesteding/werkzaamheden zijn als volgt:

  • Vergaderen: één keer per vier tot zes weken, frequentie verhoogt iets op het moment dat een wedstrijd dichterbij komt (afgelopen jaar hebben we tussen augustus en mei elf keer vergaderd)
  • Aanwezigheid op de wedstrijddagen: zes keer per jaar, variërend van een paar uur (Meentcross, Vallende Bladerenloop, Rondeelloop) tot een dag (Baanwedstrijd, Statinaloop, Clubkampioenschappen)
  • Verder zal er opvolging moeten worden gegeven aan de verschillende acties/scenario's die er bestaan voor de wedstrijden. Ook dit neemt wat tijd in beslag. Zeker voor de Statinaloop moet er veel werk verzet worden. Dat is dan ook onze grootste wedstrijd...

 

De tijd dringt, aangezien we zeer binnenkort moeten gaan beginnen met de voorbereidingen van de Statinaloop van maart 2011... Met de juiste versterking gaat dit lukken!

 

Ik hoop op een aantal positieve reacties! Het werk in de commissie is boeiend en afwisselend, echter niet geheel vrijblijvend.

 

Reacties kunnen gestuurd worden naar wilbertsmorenburg@gmail.com. Ik zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

 

Met vriendelijke groeten,

Namens de Commissie Wedstrijden,

Wilbert Smorenburg

 

Indeling in leeftijdscategorieën - wijziging per 1 november 2010

Iedereen die lid is van een atletiekvereniging (en dus lid is van de Atletiekunie), is ingedeeld in een bepaalde leeftijdscategorie. Deze categorie is belangrijk bij bijvoorbeeld wedstrijden of het bepalen van de te betalen contributie. Voor pupillen, junioren en senioren geldt dat zij ieder jaar op 1 november één leeftijdscategorie opschuiven. In dit overzicht vind je per geboortejaar en geslacht de categorie die daarbij hoort. Let op: Deze tabel is geldig van 1 november 2010 tot en met 31 oktober 2011.

 

Gevonden voorwerpen

De kapstok in het clubhuis hangt helemaal vol met vergeten kleding en andere artikelen. Jassen, broeken, tassen, bidons, en zelfs spikes zijn er te vinden! Uiteraard is dit niet de bedoeling, aan het einde van een trainingsavond hoort het in principe leeg te zijn. Mensen die echt even hun jas willen stallen, kunnen hem er niet kwijt... Ben je iets vergeten, kijk dan even of je het kunt vinden, en neem het mee naar huis. Over precies twee weken na het verschijnen van deze nieuwsbrief gaat alles wat er dan nog hangt/ligt in een kledingbak voor het goede doel!