Van de voorzitter: 'Gediplomeerd harken...'

De eerste keer dat ik in aanraking kwam met het fenomeen 'jurylid' is al een jaar of zeven geleden. Mijn dochter, toen lid van Statina, deed mee aan een atletiekwedstrijd bij VAV in Veenendaal. Statina had toen nog geen atletiekbaan, en onze baanwedstrijden werden bij VAV gehouden. Ik was natuurlijk, als trotse ouder, meegegaan om alle verrichtingen van mijn dochter op de voet te volgen. Koud op de baan werd mij de vraag gesteld of ik wilde helpen.

 

Enige tijd later stond ik, zonder enige vorm van kennis, redelijk plichtmatig, afgevallen hoogspringlatten terug te leggen. Ongediplomeerd!!! Deze dag heeft mij in ieder geval veel respect voor de hoogspringers gebracht. Het begrip ‘vrijwillig(st)er’ maakte nog niet zo veel bij mij los. Overigens van mijn dochter niets gezien.

 

Fred, de man met het witte petje, in actie als 'hoogspringlatteruglegger' tijdens de clubkampioenschappen van 27 september 2003 in Veenendaal...

   

 

   

 

Jaren later, inmiddels zelf atleet, maar ook bestuurslid bij Statina, is dat wel helemaal anders geworden. Ontzag voor hoogspringers en -sters heb ik nog steeds. Het is nog steeds mijn droom om het clubrecord hoogspringen (in mijn eigen leeftijdsklasse natuurlijk) te verbreken. Ik blijf helaas hangen op 1.55 m. Heel irritant! Ik weet nu ook wat het is om vrijwillig(st)ers nodig te hebben. Train(st)ers, kantinepersoneel, bestuursleden, commissieleden, etcetera. Maar ook juryleden.

 

Afgelopen twee weken is er hard gewerkt om een nieuwe lichting 'juryleden algemeen' af te leveren. Een aantal leden van Statina nam deel aan de cursus. Vooraf natuurlijk het studiemateriaal doorgenomen. Dat lijkt niet al te moeilijk. Oefenvragen gemaakt. Hmmm, toch een paar foutjes. Dat zal niet onoverkomelijk zijn. Dan de cursus. Gezellig! En een goede cursusleider! Dat kan niet meer stuk! Dan de eerste twijfel. De tweede dag namelijk doen er twee mensen mee die een herexamen moeten doen. Kun je hier voor zakken dan? Het is af en toe wel ingewikkeld. Wanneer is een atleet gefinisht? Tja, als hij de finish gepasseerd is natuurlijk. Nee! Hij is gefinisht als 'enig deel van de romp het finishvlak raakt'. En dan moet je ook nog weten dat de finishlijn niet tot de te lopen afstand behoort.

 

En dan de tweede dag van de cursus, de examendag. Een echte examinator meldt zich, de tafels worden uit elkaar gezet. Hoe lang is het al geleden dat ik een examen heb gedaan? Nog snel even de belangrijke rijtjes doornemen. De eerste grappen worden al snel gemaakt. 'Hé Fred, als je niet slaagt, mag je dan nog wel voorzitter zijn?'

 

Dan is het zover. Het uur U. Het 'moment suprême'. Niet meer praten. Concentreren! De opgaven worden uitgereikt. Het gaat beginnen. Eerst de meerkeuzevragen. Een paar twijfelgevallen, maar waarschijnlijk een goede score. Dan de open vragen, en ja hoor, de Vraag der Vragen: 'Wanneer is een atleet gefinisht?' Die punten zijn binnen. Vraag 6 is mij een raadsel. Die moet ik dan maar even op gevoel beantwoorden.

 

Ik lever mijn antwoorden met een positief gevoel in. De meerkeuzevragen worden direct nagekeken. Alle punten behaald, 120 punten! Nog 21 te gaan, dat moet lukken!

 

Zondagmiddag komt dan het verlossende woord. Alle Statinaleden zijn geslaagd. Hulde. We hebben echt wat bereikt. Eindelijk gediplomeerd harken!

 

Met vriendelijke groet,

Fred Voordouw

voorzitter

 

Skeelerbaan onder water

Afgelopen zaterdag is de skeelerbaan onder water gezet, dit om er een ijsbaan van te kunnen maken.

 

   

 

Aan allen hierbij het dringende verzoek om de ijslaag met rust te laten, en elkaar (dus vooral je train(st)er) te helpen met het (via de brug bij het clubhuis) sjouwen van materialen. Daarnaast is het raadzaam om op te passen bij het betreden van de afstapjes van de brug, die kunnen namelijk nogal glad worden wanneer het vriest! Bedankt voor je medewerking en begrip!

 

Transfer Solutions Meentcross - 02-01-2011

Op zondag 2 januari 2011 is het weer zover, dan organiseert atletiekvereniging Statina namelijk de jaarlijkse Transfer Solutions Meentcross op recreatieterrein De Meent in Beusichem.

 

Het parcours van deze cross voert de deelnemers/-neemsters over grasvelden, heuveltjes, een zandstrand en een paar (kleine) droogstaande greppeltjes.

 

        

 

Afstanden en starttijden

  • 11.45 uur: 1,5 kilometer voor jeugd t/m 12 jaar (1 ronde)
  • 12.00 uur: 3 kilometer (2 ronden)
  • 12.00 uur: 6 kilometer (4 ronden)
  • 12.00 uur: 9 kilometer (6 ronden)

 

Voor de liefhebbers: Je tijd wordt geregistreerd en na afloop op de website van Statina gepubliceerd.

 

        

 

(Voor)inschrijven en inschrijfgeld

Deelnemen kost slechts € 3,00 per persoon per afstand, en inschrijven kun je je ter plaatse vanaf 10.00 uur. Ook kun je je vooraf aanmelden via het digitale inschrijfformulier. Het inschrijfgeld bedraagt dan slechts € 2,50 per persoon per afstand! Bij voorinschrijving ligt je startnummer op 2 januari vanaf 10.00 uur voor je klaar, het inschrijfgeld kun je bij het afhalen ervan contant voldoen.

 

Een lekkere kop erwtensoep na afloop is voor deelnemers/-neemsters bij de prijs inbegrepen!

 

        

 

Klik bij twijfel over deelname voor uitslagen, foto's en een leuk filmpje van de vorige editie (3 januari 2010) op deze link!

 

Graag tot ziens op De Meent op zondag 2 januari 2011!

 

Jurycursus: Allemaal geslaagd!

Onze voorzitter, Fred Voordouw, verklapte het al in zijn column aan het begin van deze nieuwsbrief: Maar liefst negen extra (naast de bestaande) Statinaleden hebben sinds zaterdag 27 november jl. het jurydiploma 'functie 60' op zak. Proficiat!

 

De cursus 'jurylid algemeen' (functie 60) is de basiscursus van het opleidingsmodel voor baan- en indooratletiek. De cursus heeft tot doel om belangstellenden met enige kennis van atletiek, en affiniteit met het jurywerk, op te leiden tot algemeen jurylid, teneinde aan de vraag van voldoende jurykader op verenigingsniveau te voldoen. Zestig tot tachtig procent van de cursus wordt in de praktijk uitgevoerd, de diverse onderwerpen binnen het jureren worden dan ook op de atletiekbaan behandeld. Eén en ander wordt binnen, aan de hand van een presentatie, toegelicht. De cursus duurt vier dagdelen (in dit geval twee zaterdagen), en wordt afgesloten met een officieel examen.

 

De deelnemers/-neemsters van Statina aan deze door onze eigen Jaap Glavimans gegeven cursus waren Jeannette Benistant-Kruitbosch, Shenja Kroll, Fred Voordouw, Vincent Groenen, Willem Jan Zuidhof, Jeroen ten Kate, Bert van Oostrum, Hans Molenaar en Lucia van Schaik. Van Astylos uit Tiel namen verder Inge Boerma, Rick van Lienden en Ineke Burger deel. Op de tweede zaterdag sloten nog twee deelnemers aan voor een herexamen, dit waren de heren Cor Broekman en Robert Vahl van Olympus ’70 uit Naaldwijk.

 

Mogelijke assortimentsuitbreiding clubkleding

Voor de liefhebbers (en dat zijn we natuurlijk allemaal), maar vooral voor de wedstrijdatleten/-atletes (voor hen is het verplicht), is het belangrijk om te weten dat Statina een clubtenue heeft. Wat is er nu leuker dan onze vereniging bij allerlei evenementen ook zichtbaar en uniform aanwezig te laten zijn?

 

Zoals velen van jullie weten, is begin 2009 een andere leverancier in de arm genomen om de clubkleding te verzorgen. Deze leverancier levert het merk 'Ronhill' een bekend merk binnen de hardloopwereld. Door deze overstap is ook ons assortiment danig uitgebreid, met onder andere sprintpakken, topjes en hotpants. Omdat de vereniging ook op dit vlak professioneel voor de dag wil komen, is bekeken waarmee en hoe het assortiment nog verder kan worden uitgebreid, dit om de zichtbaarheid op wedstrijden en dergelijke nog meer te verhogen. Het blijkt dat de vraag naar lange tights met Statina-opdruk en hotpants voor kinderen met Statina-opdruk vaak wordt gesteld. Om te weten te komen hoe groot de interesse is, willen we langs deze weg een inventarisatie maken.

 

Bij deze de gegevens (prijzen kunnen iets afwijken):

  • lange tight met Statina-opdruk in de maten XS-S-M-L-XL-XXL: € 43,00
  • lange tight met Statina-opdruk in de maten 128-140-152-164: € 40,00
  • hotpant met Statina-opdruk in de maten 128-140-152-164: € 33,00

 

De lange tight met Statina-opdruk:

 

Mocht je interesse hebben, stuur dan een mailtje o.v.v. 'Clubkleding Statina' naar Vincent Roke. Bij voldoende vraag zal dan een order worden geplaatst.

 

Herken je dat gevoel?

Je lichaam voelt vermoeid of pijnlijk aan na een training of wedstrijd. De spieren zijn 'verzuurd', en de pezen staan strak.

 

Door sportmassage kun je ervoor zorgen dat afvalstoffen versneld worden afgevoerd, de spierdoorbloeding verbeterd wordt, en de spier weer tot ontspanning gebracht wordt. Dit voorkomt spierpijn en blessures, en heeft tot gevolg dat je sneller weer in staat bent tot betere sportieve prestaties.

 

Bij Statina rennen ook sportmasseurs rond, dus ben je nieuwsgierig geworden, en wil je meer informatie, neem dan gerust contact op met Litha Doeland en/of Nancy den Besten.

 

Van links naar rechts: Litha Doeland en Nancy den Besten

   

 

Je kunt ons ook (bijna) elke dinsdagavond op de baan aanspreken, wij trainen tussen 20.00 en 21.15 uur in loopgroep B!