I’m dreaming of…

Ik schrijf deze column terwijl ik uit het raam van de studeerkamer uitkijk over besneeuwde tuinen, bomen met een prachtig sneeuwtapijt en ouders met kinderen op de slee achter zich aan trekkend. Een gevoel van absolute rust komt over mij heen. Het is een prachtig gezicht, iets dat wij in Nederland niet zo heel veel meemaken, maar waar we wel ieder jaar om smeken. Maar pieken we niet te vroeg? Wordt het ultieme geluk niet pas bereikt als eenzelfde hoeveelheid sneeuw tijdens de Kerstnacht over ons wordt uitgestort, zodat we dat hele weekend kunnen genieten van een echte witte Kerst?

 

Het einde van het jaar is voor rust en contemplatie. Het hoogtepunt in de race van de goede doelen met ‘Serious Request’. Wham op de radio met 'Last Christmas'. De Top 1000. Vrede op aarde en de beste wensen voor iedereen.

 

Maar ook een tijd van opwinding en stress. In de aanloop naar de periode van rust doen de Goedheiligman en de Kerstman nog even hun jaarlijkse onderlinge sprintwedstrijd. De Spaanse bisschop heeft de steven van zijn stoomboot nog nauwelijks zeewaarts gewend, of de Kerstman heeft zijn rendieren al bij Tuincentrum Th. van den Hurk geparkeerd.

 

De run op de cadeauwinkels, de stress omtrent het kerstmenu. Bij wie gaan we dit jaar? Of wie nodigen we uit? Wat moeten we met opa of die ongetrouwde tante? Ontvluchten we dit gedoe in een wintersportplaats? Of proberen we juist zo veel mogelijk mensen om ons heen te verzamelen om er een echt familiefeest van te maken? Wat een beslissingen en wat een druk! Op de radio zingt Mariah Carey 'All I want for Christmas'.

 

Terugkijken hoort ook bij het einde van het jaar. En als u mij een persoonlijke opmerking toestaat, het was een behoorlijk heftig jaar. Dat kan en moet alleen maar beter! Gevaarlijk om te zeggen, maar logisch om te wensen.

 

Voor Statina was het een wisselend jaar met hoogtepunten en (ik heb niet veel op met het woord 'dieptepunten') uitdagingen. Vanaf maart hebben we kunnen werken met een voltallig bestuur. Een heerlijk gevoel, want dat verlichtte de druk. We hebben voor het eerst sinds lange tijd meegedaan aan de competitie. Nu nog met 1 team, heren senioren. En met een behoorlijk succes, 23ste van de 89 deelnemende teams!

 

Ook hebben onze atletes en atleten op individuele basis bij wedstrijden door het hele jaar heen persoonlijke records en clubrecords gevestigd/verbroken.

 

Er is veel gediscussieerd over herinrichtingsplannen en nieuwe tariefstelsels. Het organiseren van wedstrijden blijft een uiterst arbeidsintensieve kwestie! Vrijwilligers komen we altijd tekort… Ik word even afgeleid door André Hazes met 'Eenzame Kerst'.

 

En hoe gaat het komend jaar?

 

Uiteraard zijn we positief! Want dat zijn mensen in de basis van nature! Althans, ik wel. En ik voorspel een boeiend jaar. Komend jaar waarschijnlijk met drie teams in de competitie. En plannen om het clubhuis uit te breiden en te verbeteren. Hiervoor zal op 10 januari een bijzondere Algemene Ledenvergadering worden georganiseerd.

 

Een nieuwe opzet van de Regiobank Statinaloop, waar we veel van verwachten. Verder bouwen aan de vereniging. En dat in het jaar waarin Statina 25 jaar bestaat. Een jubileumjaar! Ook rondom het jubileum willen we natuurlijk een aantal evenementen organiseren. We hebben overigens nog vacatures in de jubileumcommissie. Meld u aan bij een willekeurig bestuurslid.

 

Het belooft dus weer een jaar vol met activiteiten te worden. Poeh, ik word er nu al moe van. En met 'Driving home for Christmas' van Chris Rea op de achtergrond pak ik mijn wijnglas…

 

Eerst nog even rust.

 

Namens het bestuur van Statina wens ik je Prettige Kerstdagen en een gezond en sportief 2011!

 

Met vriendelijke groet,

Fred Voordouw

voorzitter

 

Belangrijke oproep!

Op maandag 10 januari wordt vanaf 19.30 uur in het clubhuis van AV Statina een bijzondere Algemene Ledenvergadering gehouden. Deze ALV heeft maar één agendapunt, namelijk de verbouwing/uitbouw van ons huidige clubhuis.

 

Sinds enige tijd wordt door de gemeente Culemborg aan plannen gewerkt voor de herinrichting van sportpark Terweijde. Er wordt ruimte gemaakt voor een korfbalveld en een pupillenvoetbalveld. Dit heeft consequenties voor de totale inrichting van het terrein, en dus ook voor Statina. Binnen Statina is een Commissie Huisvesting beziggeweest de consequenties in kaart te brengen, en mogelijkheden af te stemmen met de gemeente. Dat heeft geresulteerd in een een advies aan het Algemeen Bestuur van Statina. Het Algemeen Bestuur heeft het advies overgenomen en wil in de bijzondere ALV de leden goedkeuring vragen de plannen uit te voeren. Het rapport, dat het advies van de Commissie Huisvesting bevat, is vanaf 2 januari 2011 op te vragen via bestuur@statina.nl.

 

Wij hopen u op 10 januari 2011 om 19.30 uur in het clubhuis te mogen begroeten.

 

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van atletiekvereniging Statina,

Fred Voordouw

voorzitter

 

Herinnering: Transfer Solutions Meentcross - zondag 2 januari 2011

Op zondag 2 januari 2011 is het weer zover, dan organiseert atletiekvereniging Statina namelijk de jaarlijkse Transfer Solutions Meentcross op recreatieterrein De Meent in Beusichem.

 

Het parcours van deze cross voert de deelnemers/-neemsters over grasvelden, heuveltjes, een zandstrand en een paar (kleine) droogstaande greppeltjes.

 

        

 

Afstanden en starttijden

  • 11.45 uur: 1,5 kilometer voor jeugd t/m 12 jaar (1 ronde)
  • 12.00 uur: 3 kilometer (2 ronden)
  • 12.00 uur: 6 kilometer (4 ronden)
  • 12.00 uur: 9 kilometer (6 ronden)

 

Voor de liefhebbers: Je tijd wordt geregistreerd en na afloop op de website van Statina gepubliceerd.

 

        

 

(Voor)inschrijven en inschrijfgeld

Deelnemen kost slechts € 3,00 per persoon per afstand, en inschrijven kun je je ter plaatse vanaf 10.00 uur. Ook kun je je vooraf aanmelden via het digitale inschrijfformulier. Het inschrijfgeld bedraagt dan slechts € 2,50 per persoon per afstand! Bij voorinschrijving ligt je startnummer op 2 januari vanaf 10.00 uur voor je klaar, het inschrijfgeld kun je bij het afhalen ervan contant voldoen.

 

Een lekkere kop erwtensoep na afloop is voor deelnemers/-neemsters bij de prijs inbegrepen!

 

        

 

Klik bij twijfel over deelname voor uitslagen, foto's en een leuk filmpje van de vorige editie (3 januari 2010) op deze link!

 

Graag tot ziens op De Meent op zondag 2 januari 2011!

 

Krachttraining bij Healthcenter Culemborg

Krachttraining is een onmisbaar onderdeel van de atletiek. Naast snelheid, lenigheid, uithoudingsvermogen en coördinatie is kracht natuurlijk een van de basiseigenschappen om goed te kunnen presteren. Dat geldt niet alleen voor die krachtig uitziende technische mannen en vrouwen van de werpnummers. Kijk eens naar de spiermassa van een sprinter als Usain Bolt, naar de zeer krachtig en atletisch gebouwde meerkampers als Chiel Warners, maar ook naar de tanig gespierde marathonlopers. Ieder heeft op zijn of haar manier veel baat bij de ontwikkeling van een krachtig lichaam. Tijdens de gewone allround trainingen doe je 'spelenderwijs' al veel kracht op. Je werkt met je eigen lichaamsgewicht en met diverse oefenvormen, soms technisch, soms in circuitvorm.

 

Van links naar rechts Usain Bolt, Chiel Warners en een marathonloper...

      

 

De afgelopen twee jaar hebben de (assistent)train(st)ers van atletiekvereniging Statina een aantal malen een clinic gekregen van John Kenbeek, krachttrainer van de Nederlandse Rugbybond en trainer/coach/opleider bij diverse andere bonden. Van hem hebben we geleerd dat je al op jonge leeftijd met krachtoefeningen kunt beginnen, en dat het een specifieke en deskundige kijk vraagt op de atleet/atlete om op een goede manier krachttraining te geven. Veel (assistent)train(st)ers maken gebruik van zijn ideeën en oefenstof.

 

John Kenbeek met Marijn Wouters en Vincent Roke...

      

 

Sinds kort bestaat voor Statinaleden ook de mogelijkheid om, tegen een sterk gereduceerd tarief, iets te doen aan krachttraining bij Healthcenter Culemborg. We zijn er recentelijk al met een groepje jeugdatleten gaan trainen, en iedereen was erg enthousiast. Mocht je meer willen weten over onze samenwerking met Healthcenter Culemborg, bel (0345501477) of mail (frans@fransdelaat.nl) me dan gerust.

 

Het afgesloten contract voor leden van Statina, en eerstegraads familieleden, luidt als volgt:

  • 6 maanden onbeperkt trainen voor € 26,50 per maand (fitness/groepslessen/sauna)
  • 12 maanden onbeperkt trainen voor € 24,50 per maand (als hierboven + zonnebank en uitgebreide begeleiding)

 

Inschrijven kan via een formulier bij mij of rechtstreeks bij Healthcenter Culemborg, met vermelding van 'lidmaatschap Statina'.

 

Sportieve groet,

Frans de Laat

 

Vooraankondiging: RegioBank Statinaloop - zondag 20 maart 2011

Noteer alvast in je agenda dat atletiekvereniging Statina op zondag 20 maart 2011 in samenwerking met Healthcenter Culemborg de vernieuwde RegioBank Statinaloop organiseert! De belangrijkste ingrediënten zijn een mooi en snel parcours, meer faciliteiten (kleedruimte, parkeren, enz...) en swingende warming-ups, so just be there! Meer informatie volgt in januari!

 

Nogmaals: Mogelijke assortimentsuitbreiding clubkleding

Voor de liefhebbers (en dat zijn we natuurlijk allemaal), maar vooral voor de wedstrijdatleten/-atletes (voor hen is het verplicht), is het belangrijk om te weten dat Statina een clubtenue heeft. Wat is er nu leuker dan onze vereniging bij allerlei evenementen ook zichtbaar en uniform aanwezig te laten zijn?

 

Zoals velen van jullie weten, is begin 2009 een andere leverancier in de arm genomen om de clubkleding te verzorgen. Deze leverancier levert het merk 'Ronhill' een bekend merk binnen de hardloopwereld. Door deze overstap is ook ons assortiment danig uitgebreid, met onder andere sprintpakken, topjes en hotpants. Omdat de vereniging ook op dit vlak professioneel voor de dag wil komen, is bekeken waarmee en hoe het assortiment nog verder kan worden uitgebreid, dit om de zichtbaarheid op wedstrijden en dergelijke nog meer te verhogen. Het blijkt dat de vraag naar lange tights met Statina-opdruk en hotpants voor kinderen met Statina-opdruk vaak wordt gesteld. Om te weten te komen hoe groot de interesse is, willen we langs deze weg een inventarisatie maken.

 

Bij deze de gegevens (prijzen kunnen iets afwijken):

  • lange tight met Statina-opdruk in de maten XS-S-M-L-XL-XXL: € 43,00
  • lange tight met Statina-opdruk in de maten 128-140-152-164: € 40,00
  • hotpant met Statina-opdruk in de maten 128-140-152-164: € 33,00

 

De lange tight met Statina-opdruk:

 

Mocht je interesse hebben, stuur dan een mailtje o.v.v. 'Clubkleding Statina' naar Vincent Roke. Bij voldoende vraag zal dan een order worden geplaatst.