25 jaar jong!

Nog een paar weken en dan zit het jubileumjaar er op. 25 jaar jong of 25 jaar oud? Wat jullie willen. In ieder geval, en dat weet ik zeker, 25 jaar plezier. Niet schrikken, ik ga hier nu niet weer terugkijken op 25 jaar, dat heb ik al gedaan tijdens de feestavond. Tja, de feestavond, de hele jubileumdag... In alle opzichten een hoogtepunt van het jaar. Ik moet eerlijk zijn, de zenuwen gierden door mijn keel en het liep mij dun door de pantalon. Ik was gewoon ouderwets nerveus. Maar waarom? Niets ging er mis. De spelletjesmiddag, gezellig. De receptie, geslaagd. De feestavond, in één woord geweldig! Met als climax de benoeming tot erelid van Henny van Verseveld. Ik heb nog geen wanklank gehoord. Zonder uitzondering is iedereen positief. Een groot compliment voor de organisatoren. Ik noem hier niet iedereen, maar wel Jeroen Gutte en Ine van Berkel.

 

Vorig jaar heb ik in de eindejaarscolumn gezegd dat ik uitkeek naar het jubileumjaar en dat ik er zin in had om verder te bouwen aan onze vereniging. Terugkijkend kan ik zeggen dat het een mooi verenigingsjaar is geweest. De vereniging heeft een grote stap voorwaarts gemaakt op het gebied van onze faciliteiten. In dezelfde week dat wij ons jubileum vierden is de nieuwe berging opgeleverd en zijn we eigenaar geworden van het huidige clubhuis. Een mijlpaal in de geschiedenis van de vereniging! Ook hier is een groepje leden weer heel druk bezig mee geweest. En nog! Want de nieuwe berging is casco opgeleverd, dus we hebben nog iets te doen. Electra, CV, waterleiding, alarm... Alles doen we zelf. Jaap Glavimans en Henro de Witt zijn er erg druk mee geweest en zelf probeer ik samen met Gert Wolswijk (vader van jeugdlid Glenn) er voor te zorgen dat we er warmpjes bij zitten. En oh ja, we hebben tegenwoordig ook internet en TV. Kortom we hebben grote stappen gemaakt op het terrein van de huisvesting. Als we om ons heen kijken en de kranten lezen valt ons één woord op: CRISIS. Hebben wij hier iets van gemerkt? Als vereniging hebben wij best een goed jaar achter de rug. Van crisis niet echt sprake. Toch gaat het ook aan de deur van Statina niet voorbij. De financiering van fase 3 van de huisvestingsplannen, de verbouwing van het bestaande clubhuis, wil nog niet zo vlotten. De geldverstrekkers staan niet te springen en eerlijk gezegd begrijp ik dat niet helemaal. Er wordt nu nagedacht over alternatieve financieringsmodellen. Ik denk dat dit een belangrijk thema wordt op de komende ALV. Dus kom allemaal.

 

Overigens laten we ons door de crisis niet tegenhouden. Wij bouwen verder! Ook sportief hebben we een aantal memorabele momenten gekend. Drie teams in de landelijke atletiekcompetitie, landelijk een zevende plaats voor de heren masters. Een wereldkampioen 20-kamp bij de neo-senioren, diverse ereplaatsen op de NK voor masters, jeugdig talent dat goede prestaties boekt.

 

Wat ook nog niet zo wil vlotten is de sneeuw en de winter. Een horrorwinter werd ons voorspeld. De winterbanden en sneeuwkettingen niet aan te slepen, de voorraad strooizout zou half oktober al uitgeput zijn. Ingesneeuwde woningen, een nieuwe Elfstedentocht waarbij de hel van ’63 een strandwandeling zou lijken. Hebt u het gezien? Ik niet! Ik mis het wel een beetje. Een beetje, want de horrorwinter hoeft niet zo van mij. Een beetje sneeuw en kou en een winters gevoel tijdens de feestdagen vind ik echter wel oudhollands gezellig. Ik denk dat we het dit jaar zonder moeten stellen. Dan moeten we de gezelligheid maar in huiselijke kring opzoeken.

 

En komend jaar? Het zal geen verrassing zijn. Ik heb het al gezegd. We bouwen gewoon weer verder aan onze vereniging. Fase 3 van de bouwplannen, de Regiobank Culemborg City Run door het centrum van Culemborg, 4 teams in de competitie, meer stimulering om de jeugd competitiever atletiek te laten bedrijven. Komend jaar start bij de vereniging een combinatiefunctionaris. Een betaalde kracht die mee gaat helpen atletiek verder te stimuleren. Een nieuw duidelijk signaal van de professionele groei van de vereniging. Kortom, er is nog genoeg te doen. En ik neig er dan ook naar te zeggen: 'We zijn pas 25 jaar jong!' Ik heb er heel veel vertrouwen in en ook heel veel zin, ik hoop jullie ook!

 

Namens het bestuur van atletiekvereniging Statina prettige kerstdagen en een gezond en sportief 2012 gewenst!

 

Fred Voordouw

voorzitter

 

Is er training in de kerstvakantie?

Ja en nee. De groepen 1 t/m 9 trainen op 27 en 29 december 2011 en op 3 en 5 januari 2012 volgens het vakantierooster, wat wil zeggen dat er geen training is voor de groepen 1 t/m 5 en dat de leden van de groepen 6, 7 en 8 welkom zijn bij de training van groep 9 (dinsdag en donderdag van 20.00 tot 21.15 uur). Voor loopgroepen geldt meestal dat er wel wordt getraind. Vraag het bij twijfel even aan je train(st)er!

 

Herinnering: Transfer Solutions Meentcross - 08-01-2012

Op zondag 8 januari 2012 is het weer zover, dan organiseert atletiekvereniging Statina namelijk de jaarlijkse Transfer Solutions Meentcross op recreatieterrein De Meent in Beusichem.

 

LAATSTE NIEUWS: Op zondag 8 januari 2012 kun je als deelnemer/-neemster en/of bezoek(st)er gratis parkeren op de grote parkeerplaats bij De Meent! Normaal gesproken geldt hier betaald parkeren, maar de Commissie Wedstrijden heeft dit afgekocht.

 

Het parcours van deze cross voert de deelnemers/-neemsters over grasvelden, heuveltjes, een zandstrand en een paar (kleine) droogstaande greppeltjes.

 

 

Afstanden en starttijden

 • 11.45 uur: 1,5 kilometer voor jeugd t/m 12 jaar (1 ronde)
 • 12.00 uur: 3 kilometer (2 ronden)
 • 12.00 uur: 6 kilometer (4 ronden)
 • 12.00 uur: 9 kilometer (6 ronden)

 

Voor de liefhebbers: Je tijd wordt geregistreerd en na afloop op de website van Statina gepubliceerd.

 

 

(Voor)inschrijven en inschrijfgeld

Deelnemen kost slechts € 3,00 per persoon per afstand, en inschrijven kun je je ter plaatse vanaf 10.00 uur. Ook kun je je tot en met woensdag 4 januari vooraf aanmelden via het digitale inschrijfformulier. Het inschrijfgeld bedraagt dan slechts € 2,50 per persoon per afstand! Bij voorinschrijving ligt je startnummer op 8 januari vanaf 10.00 uur voor je klaar, het inschrijfgeld kun je bij het afhalen ervan contant voldoen.

 

Een lekkere kop erwtensoep na afloop is voor deelnemers/-neemsters bij de prijs inbegrepen!

 

 

Klik bij twijfel over deelname voor uitslagen, foto's en een leuk filmpje van een vorige editie (3 januari 2010) op deze link!

 

Graag tot ziens op De Meent op zondag 8 januari 2012!

 

Nieuwjaarsborrel - 08-01-2012

Op 8 januari, 's middags na de Transfer Solutions Meentcross, organiseert de kantinecommissie voor alle leden van de vereniging (en hun eventuele ouders/verzorg(st)ers, kinderen en partners) een gezellige nieuwjaarsborrel in het clubhuis. Vanaf 15.00 uur ben je/zijn jullie van harte welkom voor een lekker drankje (frisdrank gratis zolang de voorraad strekt en bier/wijn tegen betaling) en een hapje! Om goed voorbereid te kunnen zijn qua inkopen willen we je vragen ons hier even te laten weten of je komt/jullie komen. Alvast bedankt, en hopelijk tot de 8e!

 

Agenda 2012

Voor in je agenda:

 

 • zondag 8 januari 2012: Transfer Solutions Meentcross en Nieuwjaarsborrel
 • maandag 13 februari 2012: Algemene LedenVergadering (ALV)
 • zondag 25 maart 2012: RegioBank Culemborg City Run  
 • dinsdag 19 juni 2012: Rondeelloop  
 • zondag 30 september 2012: Waterlinieloop 
 • zondag 4 november 2012: Read Advies Vallende Bladerenloop
 • zondag 6 januari 2013: Transfer Solutions Meentcross

 

De data van de Statina Baanwedstrijd (de afgelopen jaren half/eind mei) en de clubkampioenschappen (de afgelopen jaren begin oktober) worden in een volgende nieuwsbrief bekendgemaakt.

 

Vertrouwenspersonen

Binnen Statina wordt al geruime tijd gewerkt aan verdere vormgeving van het instituut 'vertrouwenspersoon'. Dat is nodig, omdat in de samenleving allerlei vormen van ongewenst gedrag voorkomen, en dat zou dus ook binnen onze vereniging kunnen gebeuren.

 

De vertrouwenspersonen zelf waren er al, maar nu is ter ondersteuning daarvan beleid gedefinieerd. Dat beleid is vastgelegd in een aantal documenten en door het bestuur van onze vereniging bekrachtigd.

 

Om de vertrouwenspersonen, en alles wat daaromtrent is vastgelegd, toegankelijk te maken voor alle leden, is op de website een speciale pagina ingericht. Klik hier en lees hoe Statina, teneinde alle leden een plezierige en veilige omgeving om te sporten te kunnen blijven bieden, met ongewenst gedrag wenst om te gaan.

 

Achterstand uitslagenverwerking

Vanwege andere drukke werkzaamheden is er een achterstand in de uitslagenverwerking ontstaan. De ranglijsten en baanrecords zijn hierdoor niet meer zo up-to-date als je gewend bent. Uiteraard worden alle uitslagen wel netjes verzameld en bewaard, en het is de bedoeling om deze in de aanstaande kerstvakantie weg te gaan werken!

 

Levering jubileumsweater

De 149 bestelde jubileumsweaters worden hoogstwaarschijnlijk in de eerste week van januari 2012 afgeleverd. Leden die er één (of meer) hebben besteld zullen per mail op de hoogte worden gehouden over uitgiftedata e.d. Voor wie de sweater onder de kerstboom had willen leggen is nog altijd de speciale cadeaubon te downloaden, deze vind je hier.

 

Kosten wedstrijdlicentie in 2012

De kosten van een wedstrijdlicentie in 2012, waarvan de hoogte wordt bepaald door de Atletiekunie, zijn inmiddels bekend, en bedragen:

 • pupillen: € 7,35 (was € 7,15)
 • junioren: € 13,00 (was € 12,70)
 • senioren en masters: € 20,85 (was € 20,35)

Bij leden met een wedstrijdlicentie zal het betreffende bedrag aan het begin van één van de eerste maanden van het nieuwe jaar worden afgeschreven.

 

Verhoging kosten donateurschap

Tijdens de Algemene LedenVergadering van 28 maart 2011 is besloten de kosten van een donateurschap van atletiekvereniging Statina met ingang van 1 januari 2012 te verhogen van € 25,00 naar € 35,00 per donateur per jaar. Reden hiervoor is de jaarlijks alsmaar stijgende afdracht aan de Atletiekunie, waardoor haast geen marge voor Statina overbleef. Het bestuur denkt momenteel na over andere vormen van 'sponsoring' door deze groep oud-leden.