Is er training in de voorjaarsvakantie?

Ja en nee. De groepen 0 t/m 9 trainen op 21 en 23 februari 2012 volgens het vakantierooster, wat wil zeggen dat er geen training is voor de groepen 0 t/m 5 en dat de leden van de groepen 6, 7 en 8 welkom zijn bij de training van groep 9 (dinsdag en donderdag van 20.00 tot 21.15 uur). Voor loopgroepen geldt meestal dat er wel wordt getraind. Vraag het bij twijfel even aan je train(st)er!

 

Voor-inschrijven voor de RegioBank Culemborg City Run - 25 maart 2012

De voorbereidingen voor de RegioBank Culemborg City Run van 25 maart aanstaande zijn in volle gang, de organisatie is druk bezig er iets moois van te maken, en hoewel we van jullie veel enthousiaste reacties krijgen, schrijven nog niet veel eigen leden zich nu al in. Graag willen we je vragen om, als je van plan bent om mee te gaan doen, dat toch alvast te doen. Voor-inschrijven levert minder lange wachttijden op de dag zelf op, het is goedkoper omdat je korting krijgt op het inschrijfgeld, en ook de organisatie bespaar je er een hoop extra werk mee! Klik hier om direct naar het digitale inschrijfformulier te gaan, alvast bedankt!

 

RegioBank Culemborg City Run TESTLOOP - 4 maart 2012

Loop jij al warm voor de RegioBank Culemborg City Run? Op zondag 4 maart 2012 gaat de eerste RegioBank Culemborg City Run TESTLOOP van start. Wil jij eens kijken hoe het is gesteld met je conditie, en tegelijkertijd het parcours verkennen, dan is dit je kans! Deelname is gratis en iedereen mag meedoen (dus ook niet-leden).

 

 • Start om 10.30 uur voor het oude Stadhuis
 • Prima voorbereiding op de echte RegioBank Culemborg City Run van zondag 25 maart 2012
 • Afstanden van 5, 10 en 15 kilometer, en we lopen zoveel mogelijk in groepen
 • Enkele ervaren 'pacers' zullen een constant tempo lopen, dus bijvoorbeeld 6 minuten per kilometer, 5 minuten per kilometer, 4,5 minuut per kilometer, dus sluit lekker aan achter een 'haas' en geniet!
 • Het parcours is niet afgezet, dus loop zoveel mogelijk links van de weg, denk aan je eigen veiligheid!
 • Een routekaartje vind je hier.
 • Als iedereen iets meeneemt, kunnen we na afloop gezellig napraten onder het genot van een kop koffie of warme chocomel met wat lekkers!

 

Namens de organisatie van de RegioBank Culemborg City Run graag tot ziens op zondag 4 maart om 10.30 uur!

 

Wisseling van de wacht

Wij zijn blij je te kunnen mededelen dat wij in Antje Velthuis (zelf lid van een loopgroep en daarnaast moeder van jeugdleden Julie en Tein van Riel) de nieuwe coördinatrice voor uitwedstrijden hebben gevonden! Antje volgt hiermee Jeroen Gutte op, die vanwege tijdgebrek de afgelopen maanden haast niet aan het organiseren van deelname door de jeugd aan uitwedstrijden toe is gekomen. Antje zal zich in eerste instantie voornamelijk richten op wedstrijden voor pupillen en jonge junioren, en op de wedstrijden die voor alle leeftijden worden georganiseerd. Ze is zeer voortvarend begonnen, de eerste inschrijvingen zijn inmiddels verstuurd, en de uitnodiging voor de jaarlijkse gezamenlijke openingswedstrijd in Papendrecht (31 maart aanstaande) is ook de deur uit (atleten en atletes, denk aan de uiterste inschrijfdatum, die nadert al snel!). Wij wensen Antje uiteraard heel veel succes in haar nieuwe rol!

 

Agenda 2012

De definitieve data van de Statina Baanwedstrijd en de clubkampioenschappen zijn inmiddels ook bekend, daarnaast is op zondag 4 maart een nieuw evenement toegevoegd (zie ook hierboven):

 

 • zondag 4 maart 2012: RegioBank Culemborg City Run TESTLOOP
 • zondag 25 maart 2012: RegioBank Culemborg City Run
 • zaterdag 12 mei 2012: Statina Baanwedstrijd
 • dinsdag 19 juni 2012: Rondeelloop
 • zaterdag 29 september 2012: Clubkampioenschappen
 • zondag 30 september 2012: Waterlinieloop
 • zondag 4 november 2012: Read Advies Vallende Bladerenloop
 • zondag 6 januari 2013: Transfer Solutions Meentcross

 

Jubileumsweaters over!

Inmiddels hebben 166 sweaters een nieuw baasje gevonden, en het is erg leuk om te zien dat ze veel worden gedragen! We hebben er nog een paar over! De jubileumsweater kost slechts 10 euro, en is nog verkrijgbaar in de volgende maten:

 

 • 1 x 116/122 - YS
 • 2 x 134/140 - YM
 • 4 x 152/164 - YL
 • 1 x S
 • 1 x M

 

Heb je interesse, stuur dan even een berichtje (met voorkeur maat) naar Jeroen Gutte. Let op, hierbij geldt wel dat 'wie het eerst komt...'!

 

Website Statina Specialisatiegroepen

Atletiekvereniging Statina heeft op dit moment vijf specialisatiegroepen: één voor de sprint en het verspringen, één voor het kogelstoten en het discuswerpen, één voor het hoogspringen en twee voor de middellange afstand (jongere jeugd en oudere jeugd). De doelstelling van deze groepen is talentontwikkeling. De specialisatiegroepen hebben sinds kort (met dank aan Thom Snijders en Vincent Roke) een eigen gezamenlijke website, met daarop nieuwtjes, persoonlijke records en info over de leden van deze groepen. Het adres van deze website is www.statina.wordpress.com.

 

Achterstand uitslagenverwerking weggewerkt

In de vorige nieuwsbrief berichtten wij over een opgelopen achterstand in de uitslagenverwerking, waardoor de ranglijsten niet helemaal up-to-date waren. Deze achterstand is inmiddels weggewerkt, en de ranglijsten zijn ook weer geactualiseerd. Mocht je hierin toch een onvolkomenheid / onvolledigheid aantreffen, stuur dan even een berichtje naar Jeroen Gutte!

 

Webtip: Historie

Sinds kort bevat onze website een pagina met de naam 'Historie', waaraan de komende tijd zo nu en dan een nieuw oud Statina-item zal worden toegevoegd. Klik links in het menu op 'Over Statina' en dan op 'Historie', of gewoon hier. Deze week bijvoorbeeld is een film van één van de voorlopers van de RegioBank Culemborg City Run, namelijk de Goilberdingenloop van 19 maart 2000, online gezet.