Is er training in de meivakantie?

Ja en nee. Omdat basisscholen twee weken gesloten zijn, en middelbare scholen één week, vind je hieronder per week of en hoe er wordt getraind:

 

  • dinsdag 1 en donderdag 3 mei: groepen 0 t/m 5 geen training en groepen 6 t/m 9 gezamenlijk van 20.00 tot 21.15 uur (groepen 6, 7 en 8 dus een uur later en samen met groep 9)
  • dinsdag 8 en donderdag 10 mei: groepen 0 t/m 4 geen training, groepen 5 t/m 8 gezamenlijk van 19.00 tot 20.00 uur en groep 9 volgens normaal rooster (groep 5 dus een uur later en samen met de groepen 6 t/m 8)

 

Voor loop- en specialisatiegroepen groepen geldt meestal dat er wel wordt getraind. Vraag het bij twijfel even aan je train(st)er, lopers/loopsters kunnen terecht op looptrainer@statina.nl!

 

Iedereen alvast een hele fijne meivakantie gewenst!

 

Inschrijven Statina Baanwedstrijd uiterlijk vrijdag 4 mei 2012!

Heb je je al ingeschreven voor de Statina Baanwedstrijd van zaterdag 12 mei aanstaande? Zo'n 120/130 anderen uit Culemborg en wijde omtrek (Amsterdam, Roermond, enz...) gingen je voor, dus aarzel niet, en regel het uiterlijk vrijdag 4 mei via deze pagina van de website! Er wordt een taart uitgereikt aan de deelnemers/-neemsters van de groep waarvan procentueel de deelname het hoogst is... Groep 8 gaat op dit moment met ruim 63% aan kop, gevolgd door groep 7 met 57% en de groepen 4 en 9 met elk zo'n 40%!

 

Is er training op Hemelvaartsdag (donderdag 17 mei)?

Daar kunnen we kort en krachtig over zijn: Nee.

 

Meenttrainingen (loopgroepen) op dinsdagavond

In de maand mei gaan de periodieke trainingen op recreatieterrein De Meent in Beusichem weer van start! Raadpleeg de website voor de data. Vertrokken wordt vanaf de atletiekbaan, zorg ervoor dat je ruim op tijd aanwezig bent en draag (indien mogelijk) reflecterende kleding.

 

Workshop 'bewust hardlopen' - zaterdag 19 mei 2012

Op zaterdag 19 mei (let op: dit is de zaterdag na Hemelvaartsdag) wordt op onze atletiekbaan door Elma Sandee of Ronald Valkenburg van REactive een workshop 'bewust hardlopen' verzorgd. Deze workshop is uitermate geschikt voor iedereen die wat meer over de achtergrond van het lopen en (verantwoord) training geven te weten wil komen.

 

De workshop is niet alleen bestemd voor (assistent)train(st)ers, maar zeker ook voor geïnteresseerde leden en vormt een mooie kennismaking met het trainersvak! Mocht na de workshop interesse en enthousiasme zijn gewekt, dan bestaat de mogelijkheid om een vijfdaagse cursus 'bewust hardlopen' (gecertificeerd door de Atletiekunie) bij Statina te organiseren.

 

Bewust hardlopen is een moderne benadering van hardlopen, die meer ontspannen is, minder belastend en 'energie-efficiënter'. Het uitgangspunt hierbij is ieders individuele manier van hardlopen, die bepaald wordt door onder meer lichaamsbouw, aanleg, ontwikkeling en karakter.

 

Meer over de workshop en REactive vind je op www.reactive.nl!

 

Even wat feiten op een rij:

  • zaterdag 19 mei
  • inloop (clubhuis Statina) vanaf 09.30 uur
  • start om 10.00 uur
  • einde rond 16.00 uur
  • kosten voor Statinaleden en eigen (assistent)train(st)ers: € 15,-
  • kosten voor niet-leden: € 45,-
  • maximaal aantal deelnemers is 15, waarbij eigen leden/(assistent)train(st)ers voorrang krijgen

 

Ben je geïnteresseerd, geef je dan op op looptrainer@statina.nl!

 

Met vriendelijke groet,

Gerard Smit, Dick van Wiggen en Litha Doeland

 

Merel van den Berge vervangt Karlijn Smorenburg

Vanwege een gewijzigd schoolrooster is Karlijn helaas niet meer in staat om op dinsdagen de training aan groep 2 (17.00 tot 18.00 uur) te verzorgen. Tot onze grote vreugde is Merel bereid gevonden (weer) tot het train(st)ersteam toe te treden en Karlijn met ingang van dinsdag 15 mei aanstaande te vervangen.

 

Karlijn Smorenburg vervangt Annemieke Los

Met ingang van dinsdag 8 mei vervangt Karlijn de met zwangerschapsverlof zijnde Annemieke, die we op z'n vroegst na de zomervakantie als trainster terug zullen zien. Dit houdt in dat het team dat op dinsdagen van 19.00 tot 20.00 uur de groepen 6, 7 en 8 traint nu weer op volle sterkte is!

 

Dick van Wiggen versterkt loopgroep C

Vanaf eind 1996, dus al bijna 16 jaar, staat Gerard Smit als (meelopende) trainer voor loopgroep C. De groep is altijd redelijk stabiel van omvang, wat mede te danken is aan de uitbreiding van het aantal loopgroepen bij de vereniging, van destijds 1 naar nu 5 (!), elk met een eigen train(st)er. Sinds we een atletiekbaan hebben bestaat loopgroep C uit een korte (MILA) en lange afstand-groep. De MILA-groep is sinds vorig jaar uitgebreid met een aantal jeugdleden. Omdat Gerard zelf met het geven van training een stapje terug moet doen, heeft hij bij loopgroep C versterking gekregen van Dick van Wiggen. Dick zal met name de begeleiding bij de kern van de looptraining van loopgroep C verzorgen, en Gerard houdt de MILA-groep onder zijn hoede. Omdat het wenselijk is dat lopers makkelijk tussen het lange en korte programma kunnen schakelen, afhankelijk van hun wedstrijdplanning, wordt de groep niet gesplitst. De warming-up, loopscholing en trainingen met eenzelfde programma worden in gezamenlijk overleg verzorgd.

 

Schoonmaken atletiekbaan - maandag 14 en dinsdag 15 mei 2012

Op de in de kop genoemde data gaat het bedrijf Arcadis aan de slag met het grondig schoonmaken van de atletiekbaan. Het is de bedoeling dat ze op die dinsdag om 17.00 uur ook echt klaar zijn en onze trainingsgroepen er geen last van hebben. In een later stadium wordt de baan (scheurtjes in het kunststof) gerepareerd en de belijning opgepimpt. Ook worden binnenkort de randen van de verspringbakken voorzien van kunstgras, waarmee 'duinvorming' voorkomen zal worden.

 

'Roel Boerma trimloop tegen kanker' - zondag 13 mei 2012

Sommige initiatieven mag je niet negeren: Onze vrienden van atletiekvereniging Astylos (Tiel) organiseren op zondag 13 mei de 'Roel Boerma trimloop tegen kanker', waaraan iedereen kan en mag meedoen. Deze trimloop wordt georganiseerd voor Roel, een lid van Astylos die vecht tegen kanker, en natuurlijk voor iedereen die zoiets zelf van dichtbij heeft meegemaakt. De start is om 11.00 uur bij Ziekenhuis Rivierenland te Tiel. Inschrijven kun je je bij de ingang van het ziekenhuis (er is geen voorinschrijving). Het inschrijfgeld van € 5,- komt geheel ten goede aan de Stichting Vrienden Ziekenhuis Rivierenland. Het is die dag gratis parkeren bij het ziekenhuis. Er zijn drie afstanden: 1,5 kilometer voor de jeugd, 4,5 kilometer (1 ronde) en 7,5 kilometer (2 ronden). Het verzoek aan de lopers/loopsters is om in een wit T-shirt te lopen. Het is een trimloop (dus geen wedstrijd!), en dat betekent dat het parcours niet is afgezet voor verkeer, maar het hele parcours loopt wel over fietspaden. Er wordt geen klassement opgemaakt en er zijn geen prijswinnaars. Wat we kunnen winnen deze dag is dat we Roel en zijn gezin een hart onder de riem steken en dat er veel geld wordt opgehaald. Als je toch al elke zondag voor jezelf gaat lopen, waarom dan niet een keertje in Tiel? Meer informatie vind je op www.astylos.nl!

 

Agenda 2012

Voor in je agenda en/of op de kalender: