Aanstaande zondag: Read Advies Vallende Bladerenloop

Hopelijk zien we je aanstaande zondag bij de jaarlijkse Read Advies Vallende Bladerenloop op recreatieterrein De Meent in Beusichem... Meer info vind je hier!

 

Wedstrijdlicentie in 2013?

Het moment om je wedstrijdlicentie voor 2013 aan te vragen/op te zeggen is aangebroken. Als je in 2013 wilt deelnemen aan officiële externe baan-, indoor- en/of wegwedstrijden, dan is beschikken over een wedstrijdlicentie van de Atletiekunie verplicht. De kosten van een wedstrijdlicentie worden jaarlijks in maart geïncasseerd. De tarieven (van 2012, die van 2013 zijn nog niet bekend) vind je hier. Nog een paar regels: Een wedstrijdlicentie is het gehele kalenderjaar geldig. Wie zich te laat afmeldt, betaalt automatisch ook voor het volgende jaar. Wie zich halverwege het jaar aanmeldt, betaalt het gehele jaarbedrag.

 

Wanneer moet je reageren?

 • Ik heb nu geen wedstrijdlicentie en ik wil in 2013 graag een wedstrijdlicentie
 • Ik heb nu een wedstrijdlicentie en ik wil in 2013 geen wedstrijdlicentie meer
 • Ik wil mijn lidmaatschap beëindigen

 

In verband met de hierboven genoemde regels is reageren voor 28 november aanstaande geboden, je kunt je eventuele wijziging hier doorgeven.

 

Indeling in leeftijdscategorieën - wijziging per 1 november 2012

Iedereen die lid is van een atletiekvereniging (en dus lid is van de Atletiekunie), is ingedeeld in een bepaalde leeftijdscategorie. Deze categorie is belangrijk bij bijvoorbeeld wedstrijden of het bepalen van de te betalen contributie. Voor pupillen, junioren en senioren geldt dat zij ieder jaar op 1 november één leeftijdscategorie opschuiven. In dit overzicht vind je per geboortejaar en geslacht de categorie die daarbij hoort. Let op: Deze tabel is geldig van 1 november 2012 tot en met 31 oktober 2013.

 

Is er training in de kerstvakantie?

Ja en nee. Hieronder vind je of en hoe er wordt getraind:

 

 • dinsdag 25 december 2012: geen training
 • woensdag 26 december 2012: geen training
 • donderdag 27 december 2012: groepen 1 t/m 6 geen training en groepen 7 t/m 10 gezamenlijk van 20.00 tot 21.15 uur (groepen 7, 8 en 9 dus een uur later en samen met groep 10)
 • dinsdag 1 januari 2013: geen training
 • donderdag 3 januari 2013: groepen 1 t/m 6 geen training en groepen 7 t/m 10 gezamenlijk van 20.00 tot 21.15 uur (groepen 7, 8 en 9 dus een uur later en samen met groep 10)
 • Voor loop- en specialisatiegroepen groepen geldt meestal dat er wel wordt getraind. Vraag het bij twijfel even aan je train(st)er, lopers/loopsters kunnen terecht op looptrainer@statina.nl!

 

Transfer Solutions Meentcross - 06-01-2013

Op zondag 6 januari 2013 is het weer zover, dan organiseert atletiekvereniging Statina namelijk de jaarlijkse Transfer Solutions Meentcross op recreatieterrein De Meent in Beusichem.

 

Het parcours van deze cross voert de deelnemers/-neemsters over grasvelden, heuveltjes, een zandstrand en een paar (kleine) droogstaande greppeltjes.

 

 

Afstanden en starttijden

 • 11.45 uur: 1,5 kilometer voor jeugd t/m 12 jaar (1 ronde)
 • 12.00 uur: 3 kilometer (2 ronden)
 • 12.00 uur: 6 kilometer (4 ronden)
 • 12.00 uur: 9 kilometer (6 ronden)

 

Voor de liefhebbers: Je tijd wordt geregistreerd en na afloop op de website van Statina gepubliceerd.

 

 

(Voor)inschrijven en inschrijfgeld

Deelnemen kost slechts € 3,00 per persoon per afstand, en inschrijven kun je je ter plaatse vanaf 10.00 uur. Ook kun je je tot en met woensdag 2 januari 2013 vooraf aanmelden via het digitale inschrijfformulier. Het inschrijfgeld bedraagt dan slechts € 2,50 per persoon per afstand! Bij voorinschrijving ligt je startnummer op 6 januari 2013 vanaf 10.00 uur voor je klaar, het inschrijfgeld kun je bij het afhalen ervan contant voldoen.

 

Een lekkere kop erwtensoep na afloop is voor deelnemers/-neemsters bij de prijs inbegrepen!

 

 

Klik bij twijfel over deelname voor uitslagen, foto's en een leuk filmpje van een vorige editie (3 januari 2010) op deze link!

 

Graag tot ziens op De Meent op zondag 6 januari 2013!

 

Fase 2 van de verbouwingswerkzaamheden

Een nieuwe mijlpaal is bereikt. Fase 2 van de bouwwerkzaamheden is afgerond! De nieuwe berging is reeds een paar maanden in gebruik. Er is een afscheiding gemaakt tussen trainingsmaterialen en de wedstrijdmaterialen. Het wedstrijdsecretariaat is ingericht.

 

Natuurlijk is er altijd een aantal kleinere klusjes dat iets langer blijft liggen. Bij wie liggen maanden na de intrek in het nieuwe huis de plinten niet nog onaangeroerd langs de wand... Bij Statina is dat niet anders. Het lijstje is nu echter zo kort geworden dat we de rest in het normale jaarlijkse onderhoud mee kunnen nemen.

 

Het bovenstaande betekent een periode van relatieve rust voor klussers Henro de Witt en Jaap Glavimans. Bram Gieltjes is nog druk bezig met de inrichting en heeft al een aantal uitermate praktische opberghulpmiddelen gerealiseerd.

 

Voorzichtig, heel voorzichtig kunnen we vooruit gaan kijken naar fase 3!

 

Gezocht: Barmedewerk(st)ers

Statina beschikt over een gezellig clubhuis, waar voor jongere en iets oudere leden en hun ouders/verzorg(st)ers de mogelijkheid bestaat om na en tijdens de training (gratis) thee en koffie te drinken, iets lekkers te kopen en bij te praten met clubgenoten. Om er voor te kunnen zorgen dat de keuken ook altijd open is, hebben we vrijwillig(st)ers nodig die achter de bar willen staan. Op dit moment zoeken wij (met uitzondering van feestdagen en schoolvakanties) mensen voor:

 

 • dinsdagen van 17.00 tot 18.00 uur
 • dinsdagen van 18.00 tot 19.00 uur
 • donderdagen van 18.00 tot 19.00 uur

 

Heb je belangstelling, dan horen/lezen wij het graag! We zullen dan contact met je opnemen om je in te plannen (dat kan wekelijks of maandelijks zijn, afhankelijk van je wensen). Meld je hiervoor aan bij Fred Voordouw. Veel handen maken werk lichter!

 

Kleedkamers op dinsdag en donderdag

Sinds enige tijd hebben wij de beschikking over twee vaste kleedkamers op dinsdag- en donderdagavond. In de praktijk is gebleken dat de kleedkamers alleen later op de avond worden gebruikt. Derhalve heeft het bestuur besloten ze alleen nog van 19.30 tot 22.00 uur te huren.

 

Kleedkamer 5 (heren) en 6 (dames) bevinden zich in het kleedkamergebouw van de gemeente. De sleutels van beide kleedkamers bevinden zich in het clubhuis. Atleten die gebruik maken van de kleedruimte halen de sleutel op en sluiten na gebruik de kleedkamer af. De sleutel wordt weer teruggebracht naar het clubhuis.

 

Let op: Op donderdag 22 november blijven de kleedkamers gesloten!

 

Samenwerking Statina en Healthcenter Culemborg

Sinds enkele jaren werken we samen met Healthcenter Culemborg, omdat we regelmatig horen dat atleten/atletes/lopers/loopsters naast de trainingen bij Statina ook meer willen werken aan kracht, uithoudingsvermogen en algemene spierontwikkeling. Healthcenter Culemborg, nabij de achterzijde van het station, is een fitness- en krachtsportcentrum waar elke sportman/-vrouw zijn of haar sportieve hart kan ophalen:

 

 • Je kunt er krachttraining doen, aan zeer specifieke apparaten, maar ook met losse gewichten;
 • Je kunt er werken aan je uithoudingsvermogen middels loopband, fietsen en velerlei andere apparaten;
 • Je kunt werken aan je uithoudingsvermogen met krachttraining combineren;
 • Je kunt meedoen aan diverse groepslessen, zoals spinning, zumba en pilates.

 

Naast al deze mogelijkheden, waarbij altijd vakkundige begeleiding aanwezig is, kun je ook gratis gebruik maken van de zonnebank en de sauna.

 

Zeker als je het goed aanpakt, kan het werken in een krachtsportcentrum je beduidend verder helpen in de atletiek. Doe dit echter wel goed en gedoseerd, je kunt namelijk ook veel verpesten bij ondeskundig gebruik van halters en/of de diverse apparaten.

 

Het aanbod voor leden van Statina luidt als volgt:

We hebben alleen een afspraak gemaakt voor onbeperkt trainen en afname van een jaarabonnement. De kosten hiervan bedragen 24,50 euro per maand. Normaal kost onbeperkt trainen ongeveer 39 euro per maand, dat is dus een korting van zo’n 15 euro per maand! Als je echter maar één keer per week wilt gaan, dan is dat ook goed, en nog steeds goedkoop (normaal 33 euro per maand). Dit aanbod geldt ook voor eerstelijns verwanten van Statinaleden (kinderen/ouders/partners)!

 

Leden van Statina die van dit aanbod gebruik willen maken kunnen bij de balie vermelden dat zij in aanmerking willen komen voor een Statinacontract.

 

Leden van Statina die nu al een abonnement hebben kunnen bij de balie een mutatieformulier vragen en vermelden dat zij in aanmerking willen komen voor een Statinacontract.

 

Voor meer informatie: www.healthcenter-culemborg.nl

 

Gevonden voorwerpen

De kapstok in ons clubhuis hangt/ligt aan het einde van een trainingsavond vol met 'vergeten' jassen, tassen, broeken, bidons, schoenen, enz... De kantinecommissie verzoekt iedereen die iets mist om even een kijkje te nemen, en mee te nemen wat van hem/haar is. Aan het einde van het jaar zal het restant worden verzameld en aan een kledingbak voor het goede doel worden geschonken. Voor de baan geldt dat spullen die daar door de schoonmaakploeg van de gemeente worden gevonden, mee worden genomen en aan de beheerder van Sporthal Interweij worden overgedragen. Ben je dus een keer iets kwijt, en hangt het niet in ons eigen clubhuis aan de kapstok, meld je dan even bij de beheerder van de sporthal!

 

Vraag en aanbod

Iets te koop, te ruilen of op zoek naar een atletiekgerelateerd artikel, zoals spikes, clubtenues, jubileumsweaters, atletiekmateriaal of hardloopkleding? Plaats je 'advertentie' door een berichtje naar de (nieuws)redactie te sturen! Let op: De nieuwsbrief verschijnt onregelmatig en 'maar' 4 tot 6 keer per jaar, dus het kan soms even duren voor je melding geplaatst wordt!

 • We hadden één oproepje, dat helaas weer is ingetrokken, maar hier zou de volgende keer dus jouw bericht kunnen staan!

 

Organogram

Hoe zit de vereniging organisatorisch eigenlijk in elkaar? Welke bestuursfuncties heeft de vereniging en welke commissies sturen zij aan? Bekijk hier het organogram van Statina! Let op: Niet alle getoonde functies zijn bemensd, voor info over openstaande vacatures kun je mailen naar bestuur@statina.nl!

 

Agenda 2012/2013 (en een klein stukje van 2014)

Voor in je agenda en/of op de kalender: