Van het bestuur...

Het is alweer enige tijd geleden dat wij de Algemene LedenVergadering (ALV) hielden. In de aanloop naar die vergadering is vanuit het bestuur al enige malen de aandacht gevraagd voor de bezetting van het bestuur. Door het vertrek van een aantal bestuursleden is de spoeling dun geworden. Vanuit het bestuur willen we technische atletiek, loopsport, wedstrijden en evenementen op een kwalitatief hoog niveau blijven bieden. Dat kan alleen als er voldoende vrijwillig(st)ers zijn, binnen of buiten het bestuur.

 

Inmiddels is na de ALV een aantal mensen bereid gevonden zaken op te pakken. Het bestuur ziet er op dit moment als volgt uit:

 

 • Fred Voordouw (Voorzitter en Faciliteiten)
 • Ans Puper (Penningmeester)
 • Jeroen Gutte (Jeugdatletiek)
 • Thom Snijders (Technische atletiek)
 • Litha Doeland (Loopsport)
 • Esther Elie (Wedstrijden)
 • Mariska Vergeer (Evenementen)

 

Aangezien Litha en Mariska na de ALV zijn toegetreden hebben zij nog de status van aspirant bestuurslid, maar ze doen volwaardig mee en daar ben ik erg blij om. Zoals jullie zien is de functie van secretaris nog niet bezet. Voor die positie zoeken we op korte termijn echt ondersteuning. Ik wil eenieder die Statina een warm hart toedraagt dan ook vragen nog een keer de agenda te raadplegen of er een paar uurtjes per week ruimte is om deze positie in te vullen.

 

Goed nieuws is verder dat Antje Velthuis de portfeuille Sponsoring op zich wil gaan nemen. Daarnaast heeft Miriam van Knippenberg zich bereid verklaard om Mariska te ondersteunen bij het organiseren van een aantal evenementen.

 

RBCCR

Als ik dit schrijf is de Regiobank Culemborg City Run al weer achter de rug. Wat was ie weer mooi dit jaar. Prachtig weer, uitstekende organisatie, een hoge opkomst met ruim 500 inschrijvingen! Dat was het doel en dat is gehaald. Hulde aan het organiserend comité, ondersteund door studenten van de ALO in Den Haag. Dit was echt een 'flagship event'! Ik mocht zelf op de motor voor de lopers van de 15 kilometer rijden en kreeg zo een mooi overzicht van de totale loop. Veel sfeer op de markt, extra muziek bij de familie Lommert in de Waldeck Pyrmontdreef... Ik heb er echt van genoten! Ik wil hier één naam noemen, en dat is André van IJzendoorn. Ik wil hem bedanken en daarmee iedereen die van de RBCCR een groot succes heeft gemaakt.

 

Tot slot 

We leven in hectische financiële tijden en daar gaan wij in de komende periode ook iets van merken. De gemeente Culemborg gaat op sport bezuinigen. Alle verenigingen zijn met de gemeente in overleg om mogelijkheden en impact te bepalen. Concreet gaat het om 250.000 euro per jaar aan bezuinigingen, naast tariefsverhogingen tot 7%. Wat dit voor ons gaat betekenen is nog niet geheel duidelijk. Het bestuur houdt u hier uiteraard via de digitale nieuwsbrief van op de hoogte!
 

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van atletiekvereniging Statina,

Fred Voordouw

Voorzitter

 

Voorinschrijven Statina Baanwedstrijd - 25 mei 2013

De voorbereidingen voor de Statina Baanwedstrijd van 25 mei aanstaande zijn in volle gang, de organisatie is druk bezig er iets moois van te maken, en hoewel we van jullie veel enthousiaste reacties krijgen, schrijven nog niet veel eigen leden zich nu al in.

 

 

Graag willen we je vragen om, als je van plan bent om mee te gaan doen, dat toch nu alvast te doen, en niet op het allerlaatste moment. Klik hier om direct naar de informatiepagina inclusief digitaal inschrijfformulier te gaan, alvast bedankt!

 

Naast veel deelnemers/-neemsters zijn ook vrijwillig(st)ers onmisbaar, dus doe je zelf niet mee, dan is thuis blijven zitten eigenlijk geen optie... Meld je hier aan om je hulp aan te bieden!

 

Is er training in de meivakantie?

Ja en nee. Hieronder vind je de afwijkingen op het reguliere trainingsrooster:

 

 • dinsdag 30 april: geen training (Koninginnedag)
 • donderdag 2 mei: groepen 1 t/m 6 geen training en groepen 7 t/m 10 gezamenlijk van 20.00 tot 21.15 uur (groepen 7, 8 en 9 dus een uur later en samen met groep 10)
 • dinsdag 7 mei: groepen 1 t/m 5 geen training en groep 6 t/m 9 gezamenlijk van 19.00 tot 20.00 uur (groep 6 dus een uur later en samen met de groepen 7, 8 en 9)
 • donderdag 9 mei: geen training (Hemelvaartsdag)

 

Voor loop- en specialisatiegroepen (maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag) geldt meestal dat er wel wordt getraind, behalve op nationale feestdagen. Vraag het bij twijfel even aan je train(st)er, lopers/loopsters kunnen terecht op looptrainer@statina.nl en atleten/atletes van de specialisatiegroepen op deze website!

 

Iedereen alvast een hele fijne meivakantie gewenst!

 

Loopgroep weer terug op de recreatieterrein De Meent

Sinds het voorjaar van 2010 is bij atletiekvereniging Statina een loopgroep actief op de woensdagmorgen, ‘s winters op de atletiekbaan en van begin april tot eind oktober op recreatieterrein De Meent in Beusichem.

 

Het motto van deze groep is vijf kwartier lekker op een gezonde manier sporten, goed voor lichaam en geest en iedereen kan meedoen, er is veel tijd voor sociaal contact. De training vindt afwisselend plaats onder begeleiding van twee ervaren trainers. Wij zoeken nog enthousiaste mensen die mee willen doen! Iedereen is welkom, van beginneling tot ervaren loper/loopster.

 

Voor niet-leden (misschien ken je iemand?) zijn de eerste drie keren gratis en verplichten tot niets. We starten elke woensdagochtend om 9.45 uur bij het gebouwtje van de beheerder (nabij de parkeerplaats) aan de Klassenburgerstraat 16 te Beusichem. Voor meer informatie en/of aanmelding kun je een mailtje sturen naar jj.benistant@yahoo.com of gni@kpnplanet.nl.

 

Jeugdloopgroep

Hoe leuk is middellange afstand lopen op de baan? Heel leuk, weten wij uit eigen jarenlange ervaring! Het gaat om tactiek, snelheid, reactie, kracht, uithoudingsvermogen, uitdagen en vooral veel plezier hebben.

 

 

Als jij trouw trainingsbezoek en een goed humeur meebrengt, zorgen wij voor afwisselende, uitdagende en gezellige trainingen! Ben je 10 jaar of ouder? Wil en kun je naast de doordeweekse training(en) op zaterdagochtend (09.30–10:45 uur) extra tijd aan hardlopen besteden? Kom dan aanstaande zaterdag lekker meetrainen, je bent van harte welkom!

 

 

Uiteraard mag je een paar keer meedoen om te kijken of het iets voor je is!

 

Tot snel,

Gerard Smit en Litha Doeland

 

Vraag en aanbod

Iets te koop, te ruilen of op zoek naar een atletiekgerelateerd artikel, zoals spikes, clubtenues, jubileumsweaters, atletiekmateriaal of hardloopkleding? Plaats je 'advertentie' door een berichtje naar de (nieuws)redactie te sturen! Let op: De nieuwsbrief verschijnt onregelmatig en 'maar' 4 tot 6 keer per jaar, dus het kan soms even duren voor je melding geplaatst wordt!

 

 • Ardy Brouwer van Sporthuis Brouwer benaderde ons omdat hij voor de dames onder ons nog twee paar prachtige (sprint)spikes heeft liggen die normaal 110 euro kosten en nu voor 50 euro weg mogen! De maten zijn 40,5 en 41,5. Heb je interesse, stuur Ardy dan even een mailtje!

 

Agenda 2013 (en een klein stukje van 2014)

Voor in je agenda en/of op de kalender:

 

Beschadigd materiaal

Als je goed naar de onderstaande foto kijkt, dan zie je dat dit meetlint op vier plaatsen zwaar beschadigd is. De vijfde beschadiging zit onzichtbaar aan de andere kant. Dit ding is hooguit een paar maanden oud, en tref je zo aan in de materiaalberging, zonder dat iemand bij de eerste, tweede, derde, vierde of vijfde beschadiging actie heeft ondernomen en het even bij het bestuur of een trainer heeft gemeld.

 

Hoe gaan we met ons materiaal om? Niet zo, toch? Wij hopen en rekenen op ieders medewerking!

 

 

Statina op Facebook en Twitter

Steeds meer leden van de vereniging hebben een eigen Facebookpagina... Wist je eigenlijk dat Statina ook een eigen pagina op Facebook heeft? Deze heeft al 160 leden en er komen elke week nieuwe bij!

 

Wil je ook graag 'live' op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws en grappige weetjes, die lang niet allemaal op deze website worden geplaatst, of gewoon gezellige gesprekken voeren met andere leden van de vereniging, dan is een lidmaatschap van de Facebookpagina van Statina zeer zeker de moeite waard! Leuk toch?

 

 

Twitteraars kunnen ons volgen @statina (algemeen) of @StatinaTalent (specialisatiegroepen).

 

Voor de volledigheid: Ook de RegioBank Culemborg City Run is met een eigen pagina op Facebook (nu al 194 'likes') terug te vinden, daarvoor klik je hier!

 

SupportActie

Statina telt op dit moment 29 ‘supporters’! Word jij nummer 30?

 

De SupportActie is een loterij waarmee wij fondsen kunnen werven. Door 'supporter' van ons te worden genereren wij extra inkomsten, want van de opbrengst gaat 80% rechtstreeks naar onze vereniging.

 

Tegelijkertijd maak je elk kwartaal kans op schitterende prijzen, zoals auto's, weekendjes weg en geldbedragen! De trekkingen vinden eind maart, eind juni, eind september en eind december plaats.

 

Supporter worden is heel eenvoudig, en je bepaalt zelf hoe en hoe lang je meespeelt:

 • doorlopend of tot wederopzegging (opzeggen kan heel eenvoudig digitaal)
 • je neemt automatisch deel aan 4 trekkingen per jaar
 • je kunt kiezen voor deelnemen met 1 of meer loten per trekking

 

Help ons onze doelstellingen te realiseren, dus klik hier voor meer informatie en het online machtigingsformulier... Alvast hartelijk bedankt voor je support!

 

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van atletiekvereniging Statina,

Jeroen Gutte