Is er training in de herfstvakantie?

Ja en nee. Hieronder vind je de afwijkingen op het reguliere trainingsrooster:

 

  • dinsdag 22 en donderdag 24 oktober: groepen 1 t/m 6 geen training en groepen 7 t/m 10 gezamenlijk van 20.00 tot 21.15 uur (groepen 7, 8 en 9 dus een uur later en samen met groep 10)

 

Voor loop- en specialisatiegroepen (maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag) geldt meestal dat er wel wordt getraind, behalve op nationale feestdagen. Vraag het bij twijfel even aan je train(st)er, lopers/loopsters kunnen terecht op looptrainer@statina.nl en atleten/atletes van de specialisatiegroepen op deze website!

 

Iedereen alvast een hele fijne herfstvakantie gewenst!

 

Vallende Bladerenloop - zondag 3 november

Op zondag 3 november organiseert Statina een gezellige prestatieloop voor alle leeftijden, de jaarlijkse Vallende Bladerenloop op recreatieterrein De Meent in Beusichem!

 

 

De te lopen afstanden zijn 1,5 kilometer, 3 kilometer, 6 kilometer en 9 kilometer. Je kunt je nu nog met korting online inschrijven, maar uiteraard ook op de dag zelf. Jij doet toch zeker ook mee? Meer informatie vind je hier!

 

 

Vertrek Frans de Laat

Trainer Frans de Laat kondigde afgelopen weekend helaas zijn vertrek bij Statina aan. Hij wil zich in alle rust gaan voorbereiden op het WK in Budapest in maart 2014 en gaat dat doen bij zijn trainer in Roermond. Er ontstaat nu een gat in de bezetting op dinsdagen van 19.00 tot 20.00 uur wanneer de groepen 7 t/m 9 trainen. We zijn bezig met het zoeken naar vervanging. De betreffende groepen krijgen bericht zodra dat rond is. We zijn Frans dankbaar voor zijn inzet in de afgelopen jaren en we wensen hem heel veel succes!

 

Werkzaamheden Van Limburg Stirumstraat

De Van Limburg Stirumstraat, een belangrijke weg in de route naar onze atletiekbaan, gaat op de schop. Gedurende de werkzaamheden blijft ons terrein bereikbaar maar zal soms een alternatieve route moeten worden genomen om er te komen. De werkzaamheden starten op maandag 21 oktober 2013. De eerste fase start bij het kruispunt met de Parklaan en de Poelslaan en loopt tot aan de Middelcoopstraat. De Van Limburg Stirumstraat blijft open vanaf de Rijksstraatweg tot en met het kruispunt met de Middelcoopstraat. Voor de sportverenigingen komt een aparte voorziening. In fase twee wordt de andere helft onder handen genomen. Alternatieve routes zullen volgens de gemeente duidelijk worden aangegeven. Meer informatie over de (voortgang van de) werkzaamheden vind je hier.

 

 

 

Jurycursus in maart 2014

Voor je vader / moeder / opa / oma / buurman / buurvrouw! Of, wanneer je 16 jaar of ouder bent, voor jezelf! Omdat het nodig is, maar ook omdat het leuk en interessant is... En het is echt waar: Een vereniging ben je met z'n allen. Klik hier voor meer informatie!

 

 

Wedstrijdlicentie in 2014?

Het moment om je wedstrijdlicentie voor 2014 aan te vragen/op te zeggen is aangebroken. Als je in 2014 wilt deelnemen aan officiële externe baan-, indoor- en/of wegwedstrijden, dan is beschikken over een wedstrijdlicentie van de Atletiekunie verplicht. De kosten van een wedstrijdlicentie worden jaarlijks in maart geïncasseerd. De tarieven (van 2013, die van 2014 zijn nog niet bekend) vind je hier. Nog een paar regels: Een wedstrijdlicentie is het gehele kalenderjaar geldig. Wie zich te laat afmeldt, betaalt automatisch ook voor het volgende jaar. Wie zich halverwege het jaar aanmeldt, betaalt het gehele jaarbedrag.

 

Wanneer moet je reageren?

  • Ik heb nu geen wedstrijdlicentie en ik wil in 2014 graag een wedstrijdlicentie
  • Ik heb nu een wedstrijdlicentie en ik wil in 2014 geen wedstrijdlicentie meer
  • Ik wil mijn lidmaatschap beëindigen

 

In verband met de hierboven genoemde regels is reageren voor 31 oktober aanstaande geboden, je kunt je eventuele wijziging hier doorgeven.

 

Indeling in leeftijdscategorieën - wijziging per 1 november 2013

Iedereen die lid is van een atletiekvereniging (en dus lid is van de Atletiekunie), is ingedeeld in een bepaalde leeftijdscategorie. Deze categorie is belangrijk bij bijvoorbeeld wedstrijden of het bepalen van de te betalen contributie. Voor pupillen en junioren geldt dat zij ieder jaar op 1 november één leeftijdscategorie opschuiven. In dit overzicht vind je per geboortejaar en geslacht de categorie die daarbij hoort. Let op: Deze tabel is geldig van 1 november 2013 tot en met 31 oktober 2014.

 

Deelnemen Grote Clubactie tot en met zondag 17 november

Inmiddels hebben 57 personen gezamenlijk 263 loten gekocht. Een mooi aantal maar nog lang niet genoeg, dus klik hier voor onze actiepagina en de mogelijkheid om heel eenvoudig en snel online loten te kopen!

 

 

De Grote Clubactie is een loterij voor Nederlandse verenigingen. Door loten te verkopen, krijgen wij de extra inkomsten die we hard nodig hebben. Van de opbrengst gaat 80% direct naar de clubkas van Statina. Door de aankoop van loten (slechts 3 euro per lot) kan Statina haar en jouw doelen realiseren en je kunt er nog mooie prijzen mee winnen ook!

 

Statina op Facebook en Twitter

Steeds meer leden van de vereniging hebben een eigen Facebookpagina... Wist je eigenlijk dat Statina ook een eigen pagina op Facebook heeft? Deze heeft al 197 leden en er komen elke week nieuwe bij!

 

Wil je ook graag 'live' op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws en grappige weetjes, die lang niet allemaal op deze website worden geplaatst, of gewoon gezellige gesprekken voeren met andere leden van de vereniging, dan is een lidmaatschap van de Facebookpagina van Statina zeer zeker de moeite waard! Leuk toch?

 

 

Twitteraars kunnen ons volgen @statina (algemeen) of @StatinaTalent (specialisatiegroepen).

 

Voor de volledigheid: Ook de RegioBank Culemborg City Run is met een eigen pagina op Facebook (nu al 206 'likes') terug te vinden, daarvoor klik je hier!

 

Vraag en aanbod

Iets te koop, te ruilen of op zoek naar een atletiekgerelateerd artikel, zoals spikes, clubtenues, jubileumsweaters, atletiekmateriaal of hardloopkleding? Plaats je 'advertentie' door een berichtje naar de (nieuws)redactie te sturen! Let op: De nieuwsbrief verschijnt onregelmatig en 'maar' 4 tot 6 keer per jaar, dus het kan soms even duren voor je melding geplaatst wordt!

 

Agenda 2014

Voor in je agenda en/of op de kalender: