Terugblik ALV - 10-02-2014

Graag wil ik van deze gelegenheid gebruik maken kort terug te blikken op de Algemene Ledenvergadering (ALV) van maandag 10 februari 2014.

 

Aan het einde van de ALV hebben wij afscheid genomen van aftredend voorzitter Fred Voordouw. Ik denk dat ik namens alle leden spreek als ik zeg dat wij hem enorm dankbaar mogen zijn voor zijn jarenlange inzet als bestuurslid en representant van de vereniging!

 

 

Met de toetredingen van Erik Brandsema en Oscar Moers, de benoemingen van Litha Doeland en Mariska Vergeer (voorheen aspirant-bestuursleden) en de herverkiezing van Ans Puper bestaat het nieuwe bestuur van atletiekvereniging Statina uit:

 

 • Thom Snijders (voorzitter)
 • Oscar Moers (secretaris)
 • Ans Puper (penningmeester)
 • Erik Brandsema (algemeen bestuurslid)
 • Litha Doeland (algemeen bestuurslid)
 • Esther Elie (algemeen bestuurslid)
 • Jeroen Gutte (algemeen bestuurslid)
 • Mariska Vergeer (algemeen bestuurslid)

 

Het is belangrijk om op te merken dat de benaming van een aantal bestuursfuncties enigszins afwijkt van de gangbare opzet. Omdat het bestuur uit acht personen bestaat in plaats van negen is tijdens de bestuursvergadering van maandag 10 maart 2014 de taakverdeling van de afgelopen jaren grondig herzien. Doel van deze reorganisatie was om alle taken evenredig te verdelen over het beschikbare aantal bestuursleden.

 

De voornaamste wijziging is dat niet langer wordt gesproken van verschillende coördinatoren (voorheen: Faciliteiten, Jeugdatletiek, Technische Atletiek, Loopatletiek, Wedstrijden en Evenementen) maar van algemene bestuursleden. Elk van deze bestuursleden heeft, net als de voorzitter, penningmeester en secretaris, een specifiek takenpakket, te vinden op de ‘Wie doet wat’-pagina van onze website.

 

Tijdens de ALV is door de leden ook een door het bestuur voorgestelde wijziging van de contributieregeling goedgekeurd. Naast een eenmalige verhoging per 1 april 2014 van de contributie met € 0,50 per maand houdt deze wijziging in dat met ingang van 2015 de contributie jaarlijks zal worden verhoogd conform de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de Consumentenprijsindex (CPI), reeks CPI alle huishoudens (2006 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Hierbij wordt het maandelijkse contributiebedrag op 5 eurocent naar boven afgerond.

 

Nieuw in de contributieregeling zijn ook de verplichte wedstrijdlicentie voor pupillen en junioren die na 1 april 2014 lid worden, het studententarief voor buiten Culemborg uitwonende studenten, de extra bijdrage voor de zaterdagtrainingen en de opschortingsregeling. Belangrijk is het te vermelden dat de wijziging van de opzegtermijn van één naar twee maanden, zoals deze tijdens de ALV is besproken en goedgekeurd, in strijd is gebleken met de statuten van de vereniging. Bijgevolg heeft het bestuur dit besluit nietig moeten verklaren. Een oplossing is in de maak. Later dit jaar zal naar verwachting een extra ALV worden gepland waarbij een voorstel omtrent het overnemen van beheertaken van de gemeente door de vereniging ter goedkeuring aan de leden zal worden voorgelegd. Tijdens deze vergadering zal tevens een aanpassing van de statuten worden voorgesteld, die niet alleen de wijziging van de opzegtermijn alsnog mogelijk zal maken, maar ook tot doel heeft de statuten te actualiseren. Over dit alles volgt meer informatie in latere nieuwsbrieven.

 

Traditiegetrouw zijn tijdens de ALV de pluimen uitgereikt. De Statinapluim ging naar Paul Westerman, omdat hij het afgelopen jaar met groot enthousiasme diverse succesvolle activiteiten voor de groepen 9 en 10 heeft georganiseerd. De Jeugdatetiekpluim ging voor de tweede keer naar Jelmer van der Linden. Hij werd afgelopen jaar onder andere twee maal Nederlands kampioen op de 1500 meter. De Atletiekpluim ging voor de tweede keer naar Bert van Oostrum. Hij is met zijn 70 jaar het oudste actieve lid van de vereniging en heeft het afgelopen jaar met mooie prestaties, zoals bijvoorbeeld het volbrengen van de marathon van Toronto in Canada, diverse clubrecords neergezet.

 

 

Tot slot graag jullie aandacht voor het volgende: Met dank aan Rob Jodies en Jeroen Vreugdenhil hebben we de afgelopen maanden de vacatures van respectievelijk coördinator sponsoring en secretaris uitwedstrijden kunnen invullen. Momenteel staat echter nog een behoorlijk aantal vacatures open. Het gaat om de volgende functies:

 

 

Lijkt één van deze functies je wat, of heb je er vragen over? Neem dan contact met het bestuur op via bestuur@statina.nl!

 

Hartelijke groet,

Thom Snijders

Voorzitter

 

Cursussen (herhaling en nieuw) reanimatie en AED

Zoals algemeen bekend is een reanimatiecursus en/of een cursus in het gebruik van de AED (Automatische Externe Defibrillator) geen overbodige luxe. Gelukkig is Statina hier enkele jaren geleden al mee begonnen en is het nu tijd voor een herhalingscursus. Dit betekent dat IEDEREEN die eerder bij Statina of elders een reanimatie- en/of AED-cursus gevolgd heeft, de gelegenheid krijgt om de kennis en vaardigheid op te frissen.

 

De herhalingscursussen worden op maandag 14 en woensdag 16 april van 20.00 tot 22.00 uur in ons clubhuis gegeven door (sport)medisch coördinator Ruben Verlangen.

 

Je kunt je bij Ruben aanmelden op e-mailadres r.verlangen@ravu.nl. Geef daarbij de datum van je voorkeur aan, zodat we het goed kunnen plannen. Deelname is gratis.

 

Inmiddels is bekend dat er ook voldoende animo is voor een beginnerscursus! :-)

 

Deze wordt gehouden op woensdag 14 mei van 20.00 tot 22.00 uur in ons clubhuis. Mochten er leden zijn die nog nooit een reanimatie- en/of AED-cursus gevolgd hebben en daar wel interesse in hebben, laat dit dan via bovenstaand e-mailadres aan Ruben weten.

 

Informatie over het (sport)medisch beleid van Statina vind je hier!

 

Reanimatie en juist gebruik van de AED redt levens, dus geef je op en doe mee!

 

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van atletiekvereniging Statina,

Litha Doeland en Ruben Verlangen

 

 

Atletiektraining voor verstandelijk gehandicapten van start!

In april gaat atletiekvereniging Statina van start met een trainingsgroep voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Op zaterdag 8 maart vond een kennismakingstraining plaats. Om 10.00 uur kwamen de eerste atleten en atletes binnen en om 10.30 uur begon de training.

 

Het was schitterend weer en de deelnemers deden enthousiast mee. Tijdens de kennismakingstraining is een aantal verschillende onderdelen van de atletieksport aan bod gekomen: werpen, verspringen en sprinten.

 

Maar liefst acht deelnemers hebben zich aangemeld voor de trainingsgroep, die daarmee ook meteen vol zit. Na een eerste proefperiode, van april tot begin juli, wordt bekeken of het zinvol is om na de zomervakantie met een vaste trainingsgroep door te gaan.

 

 

Voorinschrijven Transfer Solutions Culemborg City Run - 21-04-2014

De voorbereidingen voor de Transfer Solutions Culemborg City Run van 21 april aanstaande zijn in volle gang, de organisatie is druk bezig er weer iets moois van te maken, en hoewel we van jullie veel enthousiaste reacties krijgen, schrijven nog niet veel eigen leden zich nu al in.

 

Graag vragen wij je om, als je van plan bent om mee te gaan doen, je nu direct in te schrijven. Voorinschrijven levert minder lange wachttijden op de dag zelf op, het is goedkoper omdat je korting krijgt op het inschrijfgeld en ook de organisatie bespaar je er een hoop extra werk mee! Klik op de onderstaande banner om direct naar de informatiepagina inclusief digitaal inschrijfformulier te gaan... Alvast bedankt!

 

Naast veel deelnemers/-neemsters zijn ook vrijwillig(st)ers onmisbaar, dus loop je zelf niet mee, dan is thuis blijven zitten eigenlijk geen optie... Meld je hier aan om je hulp aan te bieden!

 

 

Inschrijving Statina Baanwedstrijd/Verhallen Vierkamp geopend!

Op zaterdag 17 mei 2014 organiseert atletiekvereniging Statina voor pupillen en junioren D/C de Statina Baanwedstrijd en voor junioren B/A, senioren en masters de Verhallen Vierkamp.

 

Beide evenementen vinden plaats op de kunststof atletiekbaan van Sportpark Terweijde aan de Sportlaan 15 te Culemborg en zijn open voor alle leden van Statina (met èn zonder wedstrijdlicentie!) en leden van andere atletiekverenigingen (alleen met wedstrijdlicentie).
 

Pupillen kunnen deelnemen aan een driekamp en een loopnummer, voor junioren D/C staan losse nummers en een estafette op het programma en junioren B/A, senioren en masters staat een uitdagende ploegenvierkamp te wachten, de zogenaamde Verhallen Vierkamp. De dag wordt, voor de liefhebbers, afgesloten met een gezellige barbecue!

 

Klik voor meer informatie en de mogelijkheid om je in te schrijven op de onderstaande banner!

 

 

Statina op Facebook en Twitter

Steeds meer leden van de vereniging hebben een eigen Facebookpagina... Wist je eigenlijk dat Statina ook een eigen pagina op Facebook heeft? Deze heeft al 224 leden en er komen elke week nieuwe bij!

 

Wil je ook graag 'live' op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws en grappige weetjes, die lang niet allemaal op deze website worden geplaatst, of gewoon gezellige gesprekken voeren met andere leden van de vereniging, dan is een lidmaatschap van de Facebookpagina van Statina zeer zeker de moeite waard! Leuk toch?

 

 

Twitteraars kunnen ons volgen @statina (algemeen) of @StatinaTalent (zaterdaggroepen).

 

Voor de volledigheid: Ook de Transfer Solutions Culemborg City Run is met een eigen pagina op Facebook (nu al 262 'likes') terug te vinden, daarvoor klik je hier!

 

SupportActie

Statina telt op dit moment 28 ‘supporters’! Word jij nummer 29?

 

De SupportActie is een loterij waarmee wij fondsen kunnen werven. Door 'supporter' van ons te worden genereren wij extra inkomsten, want van de opbrengst gaat 80% rechtstreeks naar onze vereniging, oftewel €4,40 per verkocht lot.

 

Tegelijkertijd maak je elk kwartaal kans op schitterende prijzen, zoals auto's, weekendjes weg en geldbedragen! De trekkingen vinden eind maart, eind juni, eind september en eind december plaats.

 

Supporter worden is heel eenvoudig, en je bepaalt zelf hoe en hoe lang je meespeelt:

 • doorlopend of tot wederopzegging (opzeggen kan heel eenvoudig digitaal)

 • je neemt automatisch deel aan 4 trekkingen per jaar

 • je kunt kiezen voor deelnemen met 1 of meer loten per trekking

 

Help ons onze doelstellingen te realiseren, dus klik hier voor meer informatie en het online machtigingsformulier... Alvast hartelijk bedankt voor je support!

 

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van atletiekvereniging Statina,

Jeroen Gutte

 

Vraag en aanbod

 

Iets te koop, te ruilen of op zoek naar een atletiekgerelateerd artikel, zoals spikes, clubtenues, jubileumsweaters, atletiekmateriaal of hardloopkleding? Plaats je 'advertentie' door een berichtje naar de (nieuws)redactie te sturen! Let op: De nieuwsbrief verschijnt onregelmatig en 'maar' 4 tot 6 keer per jaar, dus het kan soms even duren voor je melding geplaatst wordt!

 

 • Wij hebben een Statinashirtje met korte mouwen maat 128 liggen waar Zoë is uitgegroeid. Dit is gratis op te halen bij Sjaak Lakerveld (info@graaflakerveld.nl).

 

 

 • Allround spikes Mizuno blauw met wit, met (botte) puntjes en sleutel om ze uit en in te draaien. Het is maat 38,5 maar ze vallen klein en ze zijn in prima staat. Vraagprijs: 15 euro. Meer info bij Jeroen Gutte.
 • Adidas hardloopschoentjes met klittebandsluiting. Maat 32. Zien er nog goed uit! Vraagprijs: 5 euro. Meer info bij Jeroen Gutte.

 

 

Loopgroep weer terug op recreatieterrein De Meent

Sinds het voorjaar van 2010 is bij atletiekvereniging Statina een loopgroep actief op de woensdagmorgen, ‘s winters op de atletiekbaan en vanaf nu tot eind oktober op recreatieterrein De Meent in Beusichem.

 

Het motto van deze groep is vijf kwartier op een gezonde manier in een ontspannen sfeer sporten. Dat is goed voor lichaam en geest en iedereen kan meedoen, er is ook veel tijd voor sociaal contact. Wij zoeken nog enthousiaste mensen die mee willen lopen! Iedereen is welkom, van beginneling tot ervaren loper/loopster.

 

Voor niet-leden (misschien ken je iemand?) zijn de eerste vier keren gratis en ben je tot niets verplicht. We starten elke woensdagochtend om 9.30 uur bij het gebouwtje van de beheerder (nabij de parkeerplaats) aan de Klassenburgerstraat 16 te Beusichem. Voor meer informatie en/of aanmelding kun je een mailtje sturen naar Jeannette Benistant op jj.benistant@yahoo.com.

 

 

Webtip: Statina-TV