Op maandag 17 april aanstaande keren we terug naar het mooiste stukje van onze binnenstad... Na vijf zeer succesvolle edities organiseren wij op tweede paasdag 2017 de zesde Culemborg City Run!
 
De Culemborg City Run wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor:


 

Programma

afstand

   

voor wie

   

starttijd

   

na-inschrijven

prijsuitreiking

1 kilometer kidsrun

   

6 t/m 9 jaar

   

13.00

   

11.30-12.30

13.40 (Markt)

3 kilometer prestatieloop

   

10 jaar en ouder

   

13.15

   

11.30-12.45

13.40 (Markt)
5 kilometer prestatieloop     14 jaar en ouder     14.00     11.30-13.30 15.35 (Markt)
5 kilometer bedrijvenloop     14 jaar en ouder     14.00     niet mogelijk 16.00 (Horlogerie)
10 kilometer prestatieloop     16 jaar en ouder     14.10     11.30-13.40 15.35 (Markt)

 

Inschrijfgeld

afstand    

voor-inschrijving

   

na-inschrijving

   

(t/m 9 april)

   

(op 17 april)

1 kilometer kidsrun

   

€ 3,00

   

€ 4,00

3 kilometer prestatieloop

   

€ 3,00

   

€ 4,00

5 kilometer prestatieloop

   

€ 5,00

   

€ 7,00

5 kilometer bedrijvenloop     € 10,00 per teamlid n.v.t.

10 kilometer prestatieloop

   

€ 5,00

   

€ 7,00

 

Voor-inschrijven / inschrijven bedrijvenloop

Let op: Deelnemers/-neemsters aan de bedrijvenloop hoeven zich niet individueel in te schrijven!
 

  http://www.statina.nl/index.php?mod=static&id=579
 

Na-inschrijven / afhalen startnummers

Het inschrijfbureau, waar ook de startnummers van de voorinschrijvers/-schrijfsters zullen liggen (inclusief die van de bedrijvenloop), bevindt zich in het oude stadhuis op de Markt (bereikbaar via de zij-ingang aan de Oude Vismarkt). Alleen individuele lopers/loopsters kunnen zich op de dag zelf nog inschrijven, voor teams sluit de inschrijving (net als voor individuele voorinschrijvers/-schrijfsters) op 9 april.
 

Gratis deelnemen?

Een aantal personen loopt gratis mee! Dit zal gaan om de voorinschrijvers/-schrijfsters:

  • 001
  • 100
  • 200
  • 300
  • 335 (aantal voorinschrijvingen vorig jaar + 1)
  • 400
  • enz...

Het inschrijfgeld wordt eerst van je rekening afgeschreven en na de loop storten we het zo snel mogelijk terug. De gelukkigen krijgen persoonlijk bericht!
 

Lopen voor een goed doel

Graag vestigen wij je aandacht op een (lokaal) goed doel, namelijk Thomashuis Culemborg: 'In een Thomashuis leven mensen met een verstandelijke beperking samen met een koppel dat de zorg voor hen heeft. Wij, Marianne de Kock en Cora van Rijswijk, wonen sinds februari 2008 in het centrum van Culemborg samen met inmiddels negen mensen die onze zorg nodig hebben. We vormen met elkaar een bijzonder gezin waar ruimte is voor iedereen om te doen wat hij of zij leuk vindt. Zo trainen Jeroen, Lydia, Daan en Damiane al een aantal jaren op maandagavond bij atletiekvereniging Statina. Wie kan en wil doet mee aan wedstrijden en als het lukt gaan andere bewoners mee om aan te moedigen. We vinden het ontzettend leuk dat ons Thomashuis een besteding kan uitzoeken voor het bedrag dat dit jaar bij elkaar wordt gebracht.' Tijdens het voorinschrijven voor de Culemborg City Run wordt om een vrijwillige bijdrage gevraagd. We hopen dat je hier iets invult, al is het maar een klein bedrag, want alle kleine beetjes helpen!

 

Warming-up kidsrun

Om goed voorbereid aan de start te verschijnen, en de kans op blessures zo klein mogelijk te houden, zal een jeugdtrain(st)er van atletiekvereniging Statina in de buurt van de start voor de jeugd een korte centrale warming-up op swingende muziek verzorgen. De warming-up start om 12.45 uur en duurt tot uiterlijk 12.55 uur (5 minuten voor de start).

 

Bedrijvenloop (5 kilometer)

De bedrijvenloop is een nieuw fenomeen dat dit jaar voor het eerst aan de Culemborg City Run is toegevoegd. Bedrijven, instellingen en sportverenigingen kunnen meedoen met een team van minimaal 4 en maximaal 6 personen. Elk teamlid legt het parcours van 5 kilometer af. De tijden van de 4 eerst aangekomen teamleden worden bij elkaar geteld en het team dat in totaal de snelste tijd noteert wint de titel 'Fitste organisatie van Rivierenland'. Een titel om trots op te zijn en één waarvan wij overtuigd zijn dat je die een jaar wilt hebben. Uiteraard mogen organisaties, om de kansen te vergroten, meer dan één team inschrijven. De teams kunnen zich omkleden in de Horlogerie op de Varkensmarkt. Daar wordt ook de prijsuitreiking voor de titel 'Fitste organisatie van Rivierenland' gehouden. Deze vindt plaats om 16.00 uur.

 

Prijzen / herinneringen

Hoewel de Culemborg City Run geen wedstrijdloop is, zal toch kort na elke finish een prijsuitreiking plaatsvinden voor de nummers 1, 2 en 3 op de diverse afstanden, waarbij uiteraard onderscheid gemaakt zal worden tussen jongens/meisjes en vrouwen/mannen. De tijden en locaties van de prijsuitreikingen vind je hierboven onder het kopje 'Programma'. Iedere deelnemer/-neemster krijgt bij de finish een herinneringsmedaille omgehangen!
 

Tijdregistratie / uitslagen

De NETTO tijdregistratie ligt in de vertrouwde handen van ET-Utrecht, waarbij gebruik zal worden gemaakt van leenchips voor aan de schoenen, die na de loop weer moeten worden ingeleverd. De uitslagenlijst zal zo spoedig mogelijk na de loop op deze pagina van onze website worden gepubliceerd.

 

Omkleden / toiletten / douchegelegenheid

Individuele lopers/loopsters kunnen zich omkleden in een ruimte in het oude stadhuis, waar zich ook een aantal toiletten bevindt. Deelnemers/-neemsters aan de bedrijvenloop zijn welkom in de Horlogerie op de Varkensmarkt. Er is geen douchegelegenheid.

 

Speaker

Harry van Ginkel, bekend van onder andere de Bridge to Bridge Loop en de Derde Kerstdagloop in Arnhem en de Maas en Waalse Dijkenloop in Beneden-Leeuwen, zal het geheel aan elkaar praten.

 

Parcoursen

Hieronder vind je de twee parcoursen, met start en finish op de Markt in het oude centrum van de stad. Tijdens de loop worden deze routes afgesloten voor gemotoriseerd verkeer (m.u.v. bestemmingsverkeer / aanwonenden). Beide ronden zijn goed beloopbaar en geheel bestraat / geasfalteerd. Er wordt tegen de klok in gelopen.

 

1 km kidsrun (1 ronde van 1 km) en 3 kilometer prestatieloop (3 ronden van 1 km):

start op de Markt – rechtdoor Oude Vismarkt - linksaf Kattenstraat – linksaf Herenstraat – rechtsaf Het Hof – Schuttersbrug – rechtdoor Het Jach – linksaf Prijssestraat – linksaf Varkensmarkt – Binnenpoort – finish/doorkomst op de Markt

 

5 km bedrijvenloop en 5 en 10 km prestatieloop (1 of 2 ronden van 5 km):

start op de Markt – rechtdoor Oude Vismarkt - rechtsaf Slotstraat – rechtdoor Voorburg – rechtdoor Waldeck Pyrmontdreef – rechtdoor Achterweg – linksaf Beusichemsedijk – linksaf Havendijk – rechtdoor Achterstraat – rechtdoor Herenstraat – rechtsaf Het Hof – Schuttersbrug – rechtdoor Het Jach – linksaf Prijssestraat – linksaf Varkensmarkt – Binnenpoort – finish/doorkomst op de Markt

 

EHBO / verzorgingspost

Nabij de start/finish bevindt zich een aantal EHBO-ers. Zij beschikken over een AED (Automatische Externe Defibrillator). Ook onderweg zullen EHBO-ers aanwezig zijn. De lopers/loopsters kunnen daarnaast gebruik maken van een drankpost die bij Sporthuis Brouwer (100 meter na start/finish) zal worden ingericht. Hier worden water en de isotone sportdrank PowerBar Isoactive aangeboden.
 

 

Parkeren/bereikbaarheid

Deelnemende leden en niet-leden en andere bezoekers uit Culemborg worden opgeroepen zoveel mogelijk op de fiets of lopend te komen. Kom je met de auto, dan kun je op 5 tot 10 minuten wandelafstand gratis parkeren op de parkeerterreinen Sint Janskerkhof en Jachthaven de Helling:

 

Meer informatie

Voor meer informatie kun je terecht bij Fred Voordouw en Jeroen Gutte. Daarnaast kun je ons ook vinden op Facebook:

 

 

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door:

 


 

 

 


 

 

 


 


 


 

Graag tot ziens op maandag 17 april 2017!