Train(st)ers

Hieronder kunt u kennis maken met onze (assistent)train(st)ers. Ze staan op alfabetische volgorde van de achternaam.

 

Merel van den Berge

Hai! Ik ben Merel van den Berge. Ik ben 15 jaar en ik zit in 4 HAVO, KWC. Ik zit nu 4 jaar op atletiek en ik heb er erg veel plezier in. Atletiek is naar mijn mening een geweldige sport. Ik train op zaterdagmorgen bij de sprintgroep. Ontzettend leuk! Ik ben nu sinds een paar weken assistenttrainster bij de groep van Marije. Het is leuk om haar te helpen en tegelijkertijd leer ik ook hoe een training in elkaar zit, en hoe je trainingen moet geven. Leerzaam dus! Groetjes en tot op de baan!

 

Emmy van Berkel

Tekst en foto volgen...

 

Kitty van Berkel

Ik ben Kitty van Berkel, ik ben geboren op 21 september 1992, en zit sinds 2006 op atletiek. Ik vind alles wel leuk om te doen, maar het sprinten, werpen en polstokhoogspringen vind ik toch wel het leukst. Naast atletiek doe ik nog aan turnen, en vind ik skiën heel leuk! Vanaf september 2009 ben ik trainster bij Statina, waar ik heel veel zin in heb!

 

 

 

 

Lucy van Berkel

Ik ben lucy van Berkel, ik ben geboren op 21 juli 1996. Ik ben assistenttrainster op donderdag van 5 tot 6 bij Marianne. Ik zit vanaf 2006 op atletiek. Ik vind van atletiek sprinten, hoogspringen en verspringen het leukst om te doen. Ik doe ook graag aan skiën in Oostenrijk. Mijn hobby’s zijn lezen, buiten zijn, computeren en televisie kijken.

 

 

 

 

Ruby den Besten

Hoi, ik ben Ruby den Besten, ik ben geboren in 1996 en ik assisteer bij een pupillengroep op dinsdag. Ik vind het leuk, omdat je dan dingen voor mag doen, en je andere kinderen iets leert. Zelf doe ik ook aan atletiek, vanaf 2005. Ik vind sprinten het leukst. Ik doe vaak mee aan wedstrijden en aan clubkampioenschappen. Je herkent me aan mijn blonde haar tot mijn schouders. Thuis ga ik lezen, computeren en spelen met mijn hamster, of ik ga met een vriendin mee.

 

 

Nancy den Besten

Ik ben Nancy den Besten, ik ben geboren in 1967, getrouwd en heb 2 kinderen (van 8 en 11 jaar). Sinds september 2006 ben ik samen met Ardi trainster. Ik geef met veel plezier op dinsdag les aan jonge kinderen. Zelf ben ik in november 2000 met hardlopen begonnen en lid van Statina geworden. Af en toe doe ik mee aan een georganiseerde loop (van 10 kilometer tot de halve marathon).

 

 

Jac Blom

Ik ben Jac Blom en sinds mei 2005 lid van Statina. Aanvankelijk als individuele loper begonnen ter ondersteuning voor andere sporten (badminton, zaalvoetbal en volleybal). Na heel veel jaren ontdekte ik dat een atletiekvereniging het hardlopen nog leuker maakt. Lopen is méér dan een individuele sport. Ik doe daarom ook graag mee aan loopevenementen (van 5 kilometer tot en met de marathon). Mijn drive om trainer worden? Heel simpel: Omdat het zo verdomde leuk is om je liefhebberij met anderen te kunnen delen, en m'n enthousiasme over te kunnen brengen.

 

Bram Bruinse

Ik ben Bram Bruinse en ik doe sinds mijn jeugd aan atletiek. Toen ik in Culemborg kwam wonen, ben ik in mijn juniorentijd lid geworden van Statina. Gedurende mijn studententijd ben ik in Utrecht gaan wonen en daar lid geworden. Dat beviel niet heel erg, en toen ben ik gestopt. Later vroeg Jeroen Gutte of ik interesse had om training te geven, en dat sprak me wel aan. Sinds 2001 ben ik iedere dinsdagavond training (technische onderdelen) gaan geven aan de oudste junioren, senioren en masters. 

 

 

Mirande Dawson

Ik ben Mirande Dawson (1971) en invaltrainer voor de jeugd. In 2007 heb ik met veel plezier een half jaar een jeugdgroep getraind. Vanwege een zwangerschap kon ik daar op dat moment niet mee doorgaan. Zodra ik de tijd heb om weer een eigen groep te trainen, zal ik het doen. Tot die tijd ben ik beschikbaar als invaltrainer, en ik hoop toch zeker wel een paar keer gevraagd te worden... :-). Sinds 2003 ben ik lid van Statina. Voorheen ben ik van mijn 11e tot mijn 20e lid geweest van AV Oss. Daar heb ik een hele leuke tijd gehad. Ik wil de kinderen van mijn groep net zulke leuke ervaringen op laten doen, als ik zelf heb meegemaakt toen.

 

Litha Doeland

Ik ben Litha Doeland en sinds augustus 2008 lid van Statina. Mijn hardloopverleden en -ervaring gaan echter verder terug. Op 8-jarige leeftijd werd ik lid van AV Typhoon in Gorinchem. Rond mijn 16e ben ik me meer voor de langere loopnummers gaan interesseren. Ik heb me een aantal jaren met veel plezier en passie toegelegd op de middellange afstanden op de baan. Daarna ben ik een tijdje uit de atletiek verdwenen en heb ik een uitstap gemaakt naar aerobic, steps, tae bo etcetera, waarbij ik ook als instructrice voor groepen gestaan heb. Maar de duurloop in het weekend bleef altijd op mijn agenda staan! Sinds een paar jaar ben ik weer helemaal terug in atletiekland, heb een cursus voor assistenttrain(st)er loopgroepen gedaan en trainingen verzorgd bij mijn vorige atletiekvereniging. Verder ben ik sinds 2005 gediplomeerd sportmasseur. Wil je verder nog iets van me weten, of heb je misschien een (sport)pijntje, spreek me dan gerust even aan!

 

Nick Gieltjes

Tekst en foto volgen...

 

Jeroen Gutte

Mijn naam is Jeroen Gutte (1973). Ik ben gelukkig getrouwd met Thamar, en samen hebben we twee dochters. Ik ben lid van Statina sinds de oprichting in 1986. Ik deed daarvoor niets aan sport, maar mijn gymleraar dacht dat atletiek misschien wel iets voor mij zou kunnen zijn… Hij had gelijk! Sinds 1993 ben ik jeugdtrainer: Het is super om jongeren samen op een verantwoorde manier te kunnen laten sporten. Vrijwilliger zijn bij je sportclub is voor mij iets vanzelfsprekends, dat hoort er gewoon bij.

 

 

Albert Hofdijk

Ik ben sinds een paar jaar lid van Statina. Ik heb m'n hele leven aan sport gedaan. Door het hoge niveau destijds, was het hardlopen een bijzaak. Het geven van les en het begeleiden van een groep mensen zijn mij niet vreemd. Het fijne aan hardlopen is dat je het altijd kunt beoefenen, ongeacht of je nu lid bent van een vereniging of niet. Bij Statina heerst een ongedwongen en gezellige sfeer die voor een ieder toegangkelijk is. Ik heb de trainersfunctie van groep A overgenomen van Jouke Altenburg, en heb veel van hem mogen leren. Het plezier hebben in het hardlopen staat in groep A dan ook voorop. Tevens is deze groep ook bedoeld om atleten uit andere loopgroepen te laten herstellen van blessureleed.
  

Frans de Laat

Ik ben Frans de Laat, sinds 2004 lid van Statina. Begonnen vanuit de interesse voor wegatletiek, langere loopafstanden. Sinds een paar jaar ben ik weer bezig met mijn oude hobby's kogelstoten en discuswerpen, tevens favoriete onderdelen. Herkennen op de baan? Bevindt me bijna altijd in of om de kogel-/discusring. Ben zeer fanatiek en prestatiegericht, train 6 dagen per week, inclusief de krachttrainingen bij sportschool Juliën in Lienden. Doe zoveel als mogelijk mee aan wedstrijden en heb daar maar één doel: Verbeteren van mijn laatste PR. Het leuke aan traininggeven is het overdragen van een zekere passie voor atletiek, en voor de werpnummers in het bijzonder. Daarbij jonge atleten leren hoe ze hun grenzen kunnen verleggen en progressie kunnen boeken. Buiten de atletiek: Muziek maken, eigen kinderen begeleiden in hun sport, een beetje rondhangen.

 

Annemieke Los

Ik ben Annemieke Los, geboren in 1980 en alweer sinds 1994 lid van Statina. Ik ben met atletiek begonnen omdat ik op school de shuttle run test erg leuk vond. Met name het hardlopen trok me aan. Tijdens trainingen de verschillende onderdelen geleerd en ook enthousiast geraakt om training te gaan geven. Ik ben begonnen als assistenttrainster van de pupillen, en ben momenteel trainster van een groep junioren en een groep junioren, senioren en masters. Met veel plezier geef ik training aan deze groepen, ik vind het erg leuk om ze meer te leren over de sport.

  

Dick Lustenhouwer

Tekst en foto volgen...

 

Nene Marringa

Hoi, ik ben Nene Marringa. Ik ben geboren op 6 maart 1995 en ik zit sinds 2001 op atletiek. Ik vind alle onderdelen leuk om te doen. Ik heb ook altijd plezier gehad in de trainingen. Verder zijn de wedstrijden en de feestjes van Statina ook altijd erg gezellig. Wat ik leuk vind aan het traininggeven is dat ik de kinderen iets kan leren waar ik zelf erg veel plezier in heb. En ik hoop dat ik mijn plezier kan overbrengen op de kinderen!

 

 

 

Marianne van der Meer

Ik ben Marianne van der Meer (1958) en ik ben getrouwd met Henk Faassen. Door mijn kinderen en pleegkinderen ben ik actief geworden bij Statina, ik ben sinds 1998 trainster bij de jeugd. Ik geef training, omdat ik het werken met groepen en individuele sporters heel leuk vind, en ik hoop met mijn enthousiasme hen te motiveren van deze sport te genieten. Verder houd ik van lekker eten, een wijntje, zwemmen en lange wandelingen. Ik heb een fulltime baan in het voortgezet speciaal onderwijs.

 

Tessa Molenaar

Tekst en foto volgen...

 

Ger Niesen

Ger Niesen, ben sinds oktober 1992 lid van Statina. Ik ben lid geworden omdat ik mijn halve marathon tijd wilde verbeteren, dat is voor het einde van 1992 al gelukt. Ik ben trainer geworden omdat ik mijn plezier in hardlopen en mijn ervaring/kennis met andere hardlopers wil delen. Ik ben te herkennen aan mijn Nike pet en loopjack met Statina op de achterkant, zouden alle trainers moeten doen. Ik doe regelmatig aan wedstrijden mee, ik heb op 27/4/2008 mijn 130ste officiële wedstrijd gelopen.

 

 

Kaoutar Ramdani

Hoi, ik ben Kaoutar Ramdani, ik ben geboren op 21 oktober 1996, ik ben assistenttrainster op dinsdag van 5 tot 6 bij Kitty. Ik vind het leuk, omdat je dan dingen voor mag doen, en andere kinderen iets leert. Zelf doe ik ook aan atletiek, vanaf 2002. Ik vind sprinten en verspringen het leukst. Ik doe ook vaak mee met wedstrijden en aan de clubkampioenschappen. Thuis ga ik lezen, computeren, en TV kijken.

 

 

 

Vincent Roke

Mijn naam is Vincent Roke, ik ben geboren in het jaar 1980, en woonachtig in Culemborg. Ik ben in 2006 bij Statina komen trainen. Mijn specialiteit binnen de atletiek zijn de sprintonderdelen (100 en 200 meter). Bij Statina geef ik sprinttraining aan de dames en heren junioren. Verder geef ik elke zaterdagochtend training aan de sprinttalenten van de vereniging!

 

 

 

 

Lucia van Schaik

Mijn naam is Lucia van Schaik, ik ben geboren in 1992 en vanaf januari 1997 lid van Statina. Naast atletiek ben ik ook helemaal weg van zeilen, pianospelen en creatieve dingen doen. Ik train net als iedereen elke dinsdag en donderdag, en sinds de zomer van 2007 ook nog op woensdag en zaterdag bij Frans de Laat. Dan houden we ons veel bezig met discuswerpen en kogelstoten. Daarnaast loop ik graag afstanden tussen de 3 en de 10 kilometer, maar eigenlijk vind ik bijna alle onderdelen wel leuk ;) Sinds de zomer van 2008 ben ik ook (assistent)trainster, wat echt heel leuk is. Het is in ieder geval altijd gezellig! 

 

Gerard Smit

Ik ben Gerard Smit, en ik ben al sinds 1967 lid van een atletiekvereniging. Lopen is altijd mijn passie geweest, eerst op de baan en later ook op de weg met de marathon. Na 25 jaar actief lid te zijn geweest bij AAC in Amsterdam, ben ik trainer geworden. In 1995 ben ik verhuisd naar Culemborg, en 2 jaar later ben ik gevraagd om bij Statina training te gaan geven. Daar geef ik met plezier training aan loopniveau C, de lange afstand. Als trainer loop ik zelf mee met de groep, want ik ben nog steeds zelf actief loper. Sinds we een baan hebben, train ik ook de middenafstand voor de jeugd. Een leuke en gemotiveerde groep.

 

Karlijn Smorenburg

Ik ben Karlijn. Sinds 2001 ben ik lid van de club, en ik heb sinds kort mijn eigen groep. Het leuke hiervan is dat je de kinderen steeds nieuwe dingen leert. Naast het training geven heb ik ook mijn eigen trainingen nog. Ik vind Statina een hele gezellige vereniging, en de trainingen zijn leuk en afwisselend. Mijn favoriete onderdelen zijn sprinten en verspringen. 

 

 

 

 

Thom Snijders

Hoi, ik ben Thom Snijders, en ik werd lid van Statina in 2004. Mijn favoriete onderdelen zijn verspringen en sprinten, waarbij ik vooral de wat langere sprint erg leuk vind (200 meter en 400 meter). Verder vind ik het erg leuk om mee te doen aan wedstrijden, altijd gezellige dagen zijn dat. Bij de atletiekbaan ben ik te herkennen aan de brommer waarop ik altijd vanaf Buren aan kom rijden. Althans, wanneer hij het niet laat afweten. Maar dat terzijde.

 

 

 

Jorrit Steehouder

Ik ben Jorrit Steehouder, ik ben geboren in 1991, en ben sinds april 1999 lid van Statina. Sinds 2007 ben ik daar ook actief als trainer. Een favoriet onderdeel heb ik in al die jaren nog niet echt gevonden, wel vind ik de technische nummers (bijna) allemaal heel erg leuk! Ik doe regelmatig mee aan wedstrijden, en heb naast atletiek nog een sport die ik fanatiek beoefen: Wielrennen! 

 

 

 

Siebe Steehouder

Ik ben Siebe Steehouder, en ik ben geboren op 12 juni 1992. Ik doe al sinds mijn zesde aan atletiek. Ik ben assistenttrainer bij de groep van Yvonne Voordouw. Dit wilde ik graag doen, omdat het me leuk leek om anderen wat te leren. Ook doe ik dit omdat ik later verder wil in de sport, en dit leek me een goede manier om wat meer ervaring op te doen in het begeleiden van groepen. Als ik zelf aan het sporten ben, loop ik het liefst hard, en verspringen vind ik ook erg leuk. Ik doe ook nog andere sporten, namelijk schaatsen (langebaan), skiën en wielrennen.

 

Angela Veld

In 1989 ben ik begonnen met hardlopen, en ik vind het nog steeds een fijne sport. Sinds 10 jaar ben ik lid van Statina, en train ik bij Gerard Smit van loopgroep C (langere afstanden). Al die lange duurloopervaring wil ik graag delen met anderen. Het ontbreekt mij aan tijd om een trainerscursus, en alles wat daarbij komt kijken, te volgen, maar ik vind het heel fijn om assistentie bij de loopgroepen A, B en C te mogen en kunnen verlenen.

 

 

 

Henny van Verseveld

Ik ben Henny van Verseveld, en ik ben geboren op 20 februari 1946, en ik ben één van de oprichters van Statina. Ik ben in mei 1967 met atletiek begonnen bij atletiekvereniging Phoenix in Utrecht, en was in die periode een behoorlijk snelle sprinter, met een tijd van 10.8 op de 100 meter. Het leuke van deze vereniging is de ontspannen sfeer die er heerst. Het leuke van trainer zijn, is de leden te helpen hun conditie en wedstrijdniveau te verbeteren. Mijn favoriete atletiekonderdeel is de sprint. Je kunt me herkennen aan mijn niet zo weelderige haardos. Ben nog behoorlijk fanatiek bezig met atletiek, doe meestal mee aan de Nederlandse kampioenschappen voor masters, de clubkampioenschappen en verschillende andere wedstrijden. Ik vervul geen andere functies binnen de vereniging. In de tuin werken vind ik fijn, en daarnaast verzamel ik Nederlandse munten en 78-toeren platen.

 

Yvonne Voordouw

Ik ben in 2005 bij Statina gekomen om een trainster te vervangen, en had totaal geen ervaring. Maar al snel pakten de kids en het traininggeven me. Ben toen de opleiding voor jeugdatletiektrainster gaan volgen, en heb in 2007 mijn licentie gehaald. Vervolgens ben ik zelf ook gaan trainen bij loopgroep A, met veel plezier. Verder sport ik regelmatig op de sportschool, en vind je me veel op de fiets. Daarnaast ga ik graag skiën, naar de sauna, uit eten, kook graag voor vrienden en ach, er zijn zoveel leuke dingen. Wil je meer van mij weten, spreek me dan maar aan op de baan.

 

Paul Westerman

Hoi, ik ben Paul Westerman (1961), en ik woon alweer sinds 1990 met mijn vrouw Nel (barjuffrouw op de dinsdagen) in Culemborg. Wij komen al heel lang bij Statina over de vloer, want onze zonen Peter en Frans zitten al jaren op atletiek. Ik vind Statina een hele gezellige club, en toen Jeroen voor de 28e keer vroeg of ik trainer wilde worden, heb ik ja gezegd. Sporten trekt mij, ik heb 7 jaar zwemles gegeven bij Stichting Vrijstad, en hardlopen en skiën zijn bij mij favoriet. Verder mag je me wakker maken voor kamperen, lekker uit eten gaan en feesten met vrienden.

 

Dick van Wiggen

Ik ben Dick van Wiggen. Door toedoen van mijn zoon en volgens de ledenlijst ben ik lid vanaf 2002. De gezelligheid maakt Statina zo leuk, je kunt er wat leren en daar draag ik met veel plezier mijn steentje aan bij. Favoriet bij mij is het (hard)lopen, alleen doe ik geen wedstrijden, maar wel af en toe prestatielopen. Naast het trainerschap ben ik sinds kort jurylid, en help ik bij wedstrijden (o.a. als verkeersregelaar). In mijn vrije tijd lees ik, luister ik muziek, fiets en skeeler ik af en toe. 

 

Valery van Zaanen

Tekst en foto volgen...