Van de bestuurstafel...

Door het vertrek van Ernst Koldenhof, wegens andere drukke bezigheden (werk), is het bestuur nog wat smaller geworden dan het al was. Daardoor komt een aantal taken en veranderingen wat in het gedrang, en lopen zaken soms wat minder soepel/snel. We hebben bijvoorbeeld nauwelijks contact met de Atletiekunie, terwijl we inmiddels toch een behoorlijk grote en enthousiaste club aan het worden zijn (zie hierna). We doen eigenlijk weinig of niets aan opleidingsbeleid (kader, train(st)ers, juryleden, enz...), terwijl dat wel nodig is. En zo is er nog wel meer te noemen... Maar er is ook goed nieuws! We hebben Ine van Berkel en Vincent Roke bereid gevonden het bestuur bij te staan. We willen hen bij de komende ALV voordragen als bestuurslid, maar feitelijk werken ze al met het bestuur mee. Pas na goedkeuring van de ALV zullen ze natuurlijk ook daadwerkelijk meebesluiten als bestuurslid.

 

Gratis koffie en thee!

De omzet van koffie en thee valt bij Statina erg mee, dat wil zeggen dat de omzet erg laag is. Vergeleken met andere verenigingen, zoals voetbal- of hockeyverenigingen, hebben we bij Statina een zeer kleine kantine-omzet, zeker als je kijkt naar de trainingsavonden (meestal minder dan 10 euro per avond). Atletiek is een vrij individuele sport, de leden blijven niet snel een avondje hangen na de training om gezellig een drankje te drinken. Graag willen we het Statina-gevoel en de sociale contacten tussen de leden bevorderen. Nu al blijven er behoorlijk wat leden na afloop van de training even een kopje thee of koffie drinken. Het clubhuis is er niet voor niets: Wat ons betreft mogen dat er nog meer worden! Niet dat 50 cent per kopje te duur is, maar je moet wel altijd geld meenemen. Die drempel willen we weghalen, en voor een proefperiode bekijken of gratis koffie en thee na de trainingen tot nog meer gezelligheid in de kantine leidt. Voor alle duidelijkheid: Alle andere consumpties blijven gewoon de huidige prijs kosten, en bij wedstrijden of andere evenementen hanteren we dat ook voor koffie en thee betaald moet worden. Dus bij de clubkampioenschappen op 3 oktober (kom allemaal!) kosten koffie en thee, net als alle andere versnaperingen, gewoon geld, zoals tot voor kort altijd het geval is geweest.

 

Statina wordt groter: 400e lid

We denken binnenkort ons 400e lid -we hebben naar verhouding veel jeugdleden- te kunnen verwelkomen! Groei van het ledental is geen doel van Statina, maar we kunnen er wel een bevestiging in zien van dat we het met zijn allen goed doen. Zonder actieve werving is er een constante aanwas van leden. Natuurlijk gaan er ook mensen weg, maar het aantal dat er bij komt is nog steeds groter, dus per saldo groeien we. Wie weet waar de grens ligt, mag het zeggen. Het bestuur denkt dat die grens pas bereikt wordt zodra de begeleiding van de atleten in het gedrang komt: Er moeten wel (assistent)train(st)ers zijn, die de mensen in hun sport aansturen. Er moeten wel materialen zijn, de huisvesting moet op orde zijn/komen, het licht moet het doen, de werpkooi moet goed functioneren, de zandbakken moeten aangevuld zijn... Kortom, er moet nog heel wat gebeuren, willen we niet tegen die grens aanlopen. Heel belangrijk is het dat er voldoende vrijwillig(st)ers zijn. Op dit moment is een groep van een kleine 100 leden bezig om Statina op de kaart te zetten en te houden. Sandra Wormgoor en Annemieke Los zijn als vrijwilligerscoördinatrices hard bezig om die groep te vergroten. Groei is dus geen doel op zich, maar het 400e lid is wel een soort mijlpaal, waar we aandacht aan willen besteden. De verwachting is dat we ons 400e lid op 3 oktober aanstaande tijdens de clubkampioenschappen bekend kunnen maken en in het zonnetje kunnen zetten.

 

Clubkampioenschappen - zaterdag 3 oktober 2009

Op zaterdag 3 oktober aanstaande vinden de clubkampioenschappen weer plaats! Hèt moment om je krachten te meten en persoonlijke overwinningen te behalen. Op anderen, maar ook op jezelf. Weer iets sneller of weer iets verder. Genoeg sportieve redenen om mee te doen. En, voor we het vergeten, vrijwillig(st)ers zijn ook van harte welkom! Om zand te harken, hoogspringlatten goed te leggen, kogels te verzamelen, verzin het maar... Een speciale oproep aan de jeugdleden, vraag je ouders of ze tijd hebben om even een helpende hand toe te steken. Meld je aan!

 

B there 4 OTC Ghana! - zaterdag 3 oktober 2009

In het Orthopedic Training Centre (OTC) in Ghana zijn mensen zoals jij en wij dagelijks bezig om het uiterste uit zichzelf te halen. Niet als hobby, maar omdat zij moeten overleven! Deze mensen zijn ernstig gehandicapt door het missen van bijvoorbeeld een been of een arm, of zelfs beiden, en kunnen in deze situatie in hun leefomgeving niet overleven. Zo'n 50 jaar geleden is het OTC door een Nederlandse missionaris opgericht, met als doel hulpbehoevenden 'op de been' te krijgen. Een fantastisch initiatief, waar Statina vanuit sportieve solidariteit graag aan mee wil werken! Op 3 oktober aanstaande vindt, naast de clubkampioenschappen, ook een sportief solidariteitsfestijn voor het OTC plaats, met onder andere spelletjes voor kinderen, genieten van (live)muziek (vanaf 14.00 uur), heerlijke hapjes, de mogelijkheid om je lekker te laten masseren door professioneel opgeleide masseurs, enz... Het geld dat we tijdens dit festijn inzamelen, komt volledig ten goede aan het OTC. Dus kom ook naar de clubkampioenschappen, of je nu wel of niet deelneemt/jureert, en laten we met elkaar gaan voor een positieve bijdrage aan het OTC! Wil je meer weten over wat het OTC in Ghana allemaal doet? Neem dan een kijkje op de website www.otcghana.info!

 

Gezellige borrel - zaterdag 3 oktober 2009

Op zaterdag 3 oktober staan de clubkampioenschappen op onze eigen atletiekbaan weer op het programma! Alle voortekenen voor een geweldige dag zijn er! Hierbij nodigen wij je uit om de dag ‘s avonds vanaf 20.00 uur in ons clubhuis voort te zetten! Onder het genot van een hapje, een drankje en een lekker muziekje kunnen we de wedstrijd van die dag evalueren, en het over andere leuke dingen hebben! Kortom: Een 'social happening' waar (hopelijk) iedereen bij zal zijn... Iedereen vanaf de junioren C (geboortejaar 1995 en ouder) is uitgenodigd. Doe je niet mee aan de clubkampioenschappen? Geen nood, iedereen is welkom! Laat wel even weten of je komt, en doe dit, in verband met de inkopen, vóór 26 september!

 

Promenadeloop in Tiel - zondag 27 september 2009

Het lijkt mij (Jeroen Gutte) al langer leuk om met de jeugd van Statina eens een 'loop' buiten Culemborg te bezoeken... Atletiekvereniging Astylos uit Tiel heeft ons toevallig uitgenodigd om mee te doen aan hun Promenadeloop op zondag 27 september 2009... 1 + 1 = 2!

 

Het programma ziet er als volgt uit:

11.30 uur: vertrek vanaf onze atletiekbaan

12.15 uur: inschrijven, startnummers opdoen, veters strikken, slokje drinken, enz...

12.45 uur: warming-up door Body Dynamics

13.00 uur: 1 ronde van 500 meter voor kinderen van 6 en 7 jaar

13.15 uur: 1 ronde van 500 meter voor kinderen van 8 en 9 jaar

13.30 uur: 2 ronden van 500 meter (= 1000 meter) voor kinderen van 10, 11 en 12 jaar

13.45 uur: 3 ronden van 500 meter (= 1500 meter) voor kinderen van 13, 14 en 15 jaar

14.00 uur: prijsuitreiking

14.15 uur: vertrek huiswaarts

 

Meedoen is gezellig, en kost je slechts 3 euro. Je hoeft geen wedstrijdlicentie te hebben, en deelnemen is een goede oefening voor de clubkampioenschappen van 3 oktober en de Read Advies Vallende Bladerenloop van 1 november! Inschrijven en betalen doen we ter plaatse. Meer informatie vind je op de website van Astylos. Wil je meedoen, laat mij dat dan uiterlijk zondag 20 september op jeroengutte@xs4all.nl weten!

 

Let op: Ook voor volwassenen wordt door de organisatie een hardlooproute uitgezet. Je kunt er 6 of 9 kilometer lopen, misschien is het voor de loopgroepen ook leuk om hieraan gezamenlijk deel te nemen?

 

Read Advies Vallende Bladerenloop - zondag 1 november 2009

Op zondag 1 november 2009 organiseert de Commissie Wedstrijden van atletiekvereniging Statina de Read Advies Vallende Bladerenloop op recreatieterrein De Meent in Beusichem. Jongere jeugd kan deelnemen aan de 1,5 kilometer (1 rondje), voor de oudere jeugd staan afstanden van 3, 6 en 9 kilometer (2, 4 en 6 rondjes) op het programma. Zet de datum alvast in je agenda, meer informatie volgt!

 

Van het webteam

De oplettende websitebezoek(st)er heeft vast al gezien dat we sinds kort niet meer drie, maar vijf nieuwsberichten op de voorpagina van onze website laten zien. Het gebeurde de afgelopen maanden namelijk nogal eens dat de nieuwsberichten elkaar zo snel opvolgden, dat het op dat moment vierde bericht veel te kort op de website te zien was geweest. We hopen dit hiermee voor de toekomst te voorkomen. Daarnaast worden/zijn alle (nieuwe en vorige) nieuwsbrieven op de website gezet, je vindt ze door in het menu aan de linkerkant te klikken op 'Nieuws', en vervolgens daaronder op 'Nieuwsbrieven'. Aan de pagina 'Train(st)ers' en 'Wie doet wat' wordt gewerkt (updaten), en zo zijn/worden er in de afgelopen/komende tijd nog veel meer (wat kleinere) aanpassingen aan de website gedaan. Achter de schermen wordt ondertussen nagedacht over onder andere de eventuele introductie van 'polls', verbetering van de fotoalbums (hogere resolutie) en hoe om te gaan met moderne multimediamogelijkheden. Je ziet het: Het webteam zit niet stil!

 

Duurlopers/-loopsters voor de zondagochtend gezocht!

Sinds langere tijd houdt een groepje leden van Statina zich op zondagochtend bezig met 'verbrandingsloopjes': Langere duurlopen op een lage snelheid, die de vetverbranding stimuleren en het duurvermogen vergroten. De zondaggroep voor de duurlopers/-loopsters is erg klein geworden. Wij, Frank Brandsma en Angela Veld, zouden het fijn vinden om weer met een grotere groep op pad te gaan. In principe kan iedereen meelopen, we kunnen bij verschil in afstand/tempo in kleinere groepjes opsplitsen en/of met verschillende (kortere en langere) routes werken. Vanaf zondag 20 september vertrekken we om 09.00 uur vanaf de parkeerplaats bij de atletiekbaan. Kom een keertje proeflopen, maar pas op, het werkt wel verslavend! Met vragen kun je terecht bij Frank Brandsma en Angela Veld, wij lopen op dinsdag bij de C-groep. Wij kijken naar jullie uit!