Schrijf je in voor de SNS Regiobank Statinaloop! - 21-03-2010

Sinds enige tijd kun je je via onze website inschrijven voor de SNS Regiobank Statinaloop van zondag 21 maart aanstaande! Klik hier voor meer informatie en de link naar het digitale inschrijfformulier!

 

Oproep 1: inklapbare campingtafels te leen gevraagd

Het ontbreekt de organisatie van de SNS Regiobank Statinaloop nog aan een tweetal opklapbare campingtafels voor de twee waterposten langs het parcours. Heb jij thuis nog een niet te kleine, maar ook geen supergrote, opklapbare campingtafel staan? Ja? Zou je die dan voor zondag 21 maart 2010 beschikbaar willen stellen? Mail je positieve reactie, graag voor zondag 14 maart 2010, naar wedstrijdcommissie@statina.nl, alvast bedankt!

 

Nieuwe AED-cursus - 31-05-2010 of 14-06-2010

Vorig jaar hebben we voor onze leden succesvolle cursussen georganiseerd waarin het gebruik van de AED (Automatische Externe Defibrillator) werd uitgelegd. Een 30tal leden heeft hiervan gebruik gemaakt. Die leden krijgen in de komende periode een herhalingscursus aangeboden. Omdat er ook nog leden zijn die vorig jaar niet in de gelegenheid waren om mee te doen, of leden die vorig jaar nog geen lid waren, hebben we besloten ook een tweetal data te reserveren voor nieuwe cursisten. De nu geplande data zijn 31 mei 2010 en 14 juni 2010. De cursus duurt 1 avond, de groepsgrootte is beperkt tot ongeveer 6 mensen. Je kunt je opgeven bij Ruben Verlangen (coördinator sportmedische zaken) via gezondheid@statina.nl. Bij voldoende interesse wordt de cursus ingepland en worden de deelnemers van de details op de hoogte gesteld.

 

Joke, bedankt voor alles!

Met pijn in ons hart, maar ook met respect en begrip voor haar keuze, nemen we op dinsdag 23 maart aanstaande helaas afscheid van Joke Bloemers als vaste bardame en coördinatrice van de bar/keuken van ons clubhuis. Zonder de overgebleven bardames tekort te doen: We hebben Joke leren kennen als een zeer gastvrije, warme persoonlijkheid, en we gaan haar natuurlijk heel erg missen. Joke, we wensen je veel geluk en voorspoed voor de toekomst, weet dat je altijd welkom bent voor een lekker kopje koffie/thee!

 

Oproep 2: bardame/-heer voor de dinsdagavond gezocht

Hoe graag we Joke ook hadden willen houden, we zullen haar toch moeten gaan vervangen... Het liefst zo snel mogelijk, want het zou natuurlijk zonde zijn om dat wat zij mede heeft opgebouwd, namelijk een gezellig en vol clubhuis na de training, weer in te laten storten. Het gaat met name om een bardienst, op de dinsdagavond dus, van ongeveer 20.30 tot 21.45 uur. Bij interesse kun je jezelf, of iemand die je kent (partner, vader/moeder, buurman/-vrouw), aanmelden bij Annemieke Los (coördinatie vrijwillig(st)ers).

 

Nieuwe loopgroep met ingang van 10 maart 2010 (woensdagochtend)

Atletiekvereniging Statina start op woensdag 10 maart aanstaande onder leiding van trainer Ger Niesen met een nieuwe loopgroep. De trainingen zullen elke woensdagochtend om 10.00 uur starten vanaf de atletiekbaan van Statina aan de Sportlaan 7 op sportpark Terweijde. Het doel van de trainingen is wekelijks een uurtje lekker 'outdoor' te bewegen en hard te lopen in een gezellige en ontspannen sfeer. Na afloop van elke training kan in het gezellige clubhuis van Statina, onder het genot van een lekker vers kopje koffie of thee, worden nagepraat. Deze nieuwe loopgroep staat open voor beginners en gevorderden van elke leeftijd. Het hebben van enige loopervaring is mooi meegenomen, doch geen vereiste. Heeft u belangstelling, en wilt u zich aanmelden, stuur dan even een mailtje naar Ger Niesen op gni@kpnplanet.nl. De eerste 4 trainingen, dus die van 10, 17, 24 en 31 maart, zijn voor niet-leden gratis en vrijblijvend.

 

Statina goes (weer) competitie!

Op 24 april, 9 mei en 6 juni zal atletiekvereniging Statina voor het eerst sinds 14 jaar weer meestrijden in de landelijke seniorencompetitie van de Atletiekunie. Na een lange voorbereidingsperiode, waarin het binnenhalen van nieuwe talenten en het motiveren van oude kampioenen belangrijke rollen speelden, is onze atletiekverenging eindelijk klaar voor de langverwachte rentree op landelijk niveau. Een kleine introductie van de ploeg, die alles in het voorjaar van 2010 waar moet gaan maken, vind je op deze pagina.

 

Jurycursus

Om bij interne, maar ook externe, baanwedstrijden goed te kunnen helpen met jureren, bieden we je een training aan om alle ins en outs te leren. Deze cursus vindt plaats op twee zaterdagen. Je leert de basis van de atletiekregels en het jureren zelf, je krijgt een lekkere lunch/koffie/thee, en na afloop natuurlijk het diploma van 'jurylid algemeen'. De cursusdata zijn nog niet bekend, maar je kunt wel alvast bij Ine van Berkel (jurycoördinator) aangeven dat je interesse hebt!

 

Voor in je agenda/op de kalender...

  • zondag 21 maart 2010: SNS Regiobank Statinaloop
  • vrijdag 26 maart 2010: Algemene LedenVergadering (meer info volgt z.s.m.)
  • zaterdag 29 mei 2010: Meijaard Financieel Advies Baanwedstrijd
  • maandag 7 t/m donderdag 10 juni 2010: Avond4daagse
  • dinsdag 22 juni 2010: Lange afstandavond
  • zaterdag 9 oktober 2010: Clubkampioenschappen
  • zondag 7 november: Read Advies Vallende Bladerenloop

 

Webtip: Nieuwsbrievenarchief

Wist je dat je alle door atletiekvereniging Statina uitgebrachte digitale nieuwsbrieven op onze website terug kunt vinden? Klik in het 'Menu' (links van deze tekst) op 'Nieuws', en vervolgens meteen daaronder op 'Nieuwsbrieven'. Veel leesplezier!