26 november 2011 komt steeds dichterbij...

De voorbereidingen voor de viering van onze 25e verjaardag zijn in volle gang! Binnenkort ontvang je hiervoor een uitnodiging. Heb je 26 november al geblokkeerd in je agenda?

 

Is er training in de herfstvakantie?

Ja en nee. De groepen 1 t/m 9 trainen volgende week (18 en 20 oktober 2011) volgens het vakantierooster, dat wil zeggen dat er geen training is voor de groepen 1 t/m 5, en dat de leden van de groepen 6, 7 en 8 welkom zijn bij de training van groep 9 (dinsdag en donderdag van 20.00 tot 21.15 uur). Voor loopgroepen geldt meestal dat er wel wordt getraind. Vraag het bij twijfel even aan je train(st)er!

 

Wedstrijdlicentie in 2012?

Het moment om je wedstrijdlicentie voor 2012 aan te vragen/op te zeggen is aangebroken. Als je in 2012 wilt deelnemen aan officiële externe baan-, indoor- en/of wegwedstrijden, dan is beschikken over een wedstrijdlicentie van de Atletiekunie verplicht. De kosten van een wedstrijdlicentie worden jaarlijks in maart geïncasseerd. De tarieven vind je hier. Nog een paar regels: Een wedstrijdlicentie is het gehele kalenderjaar geldig. Wie zich te laat afmeldt, betaalt automatisch ook voor het volgende jaar. Wie zich halverwege het jaar aanmeldt, betaalt het gehele jaarbedrag.

 

Wanneer moet je reageren?

  • Ik heb nu geen wedstrijdlicentie en ik wil in 2012 graag een wedstrijdlicentie
  • Ik heb nu een wedstrijdlicentie en ik wil in 2012 geen wedstrijdlicentie meer
  • Ik wil mijn lidmaatschap beëindigen

 

In verband met de hierboven genoemde regels is reageren voor 28 november aanstaande geboden, je kunt je eventuele wijziging hier doorgeven.

 

Vorderingen nieuwbouw

De nieuwbouw vordert inmiddels behoorlijk! De foto's hieronder vertellen de rest...

 

27-09-2011: De fundering...

 

27-09-2011: Hier verrijzen gezamenlijke kleedkamers en clubruimten van onze buren...

 

08-10-2011: Strak vloertje!

 

11-10-2011: Muren metselen, nu zijn de contouren van de uiteindelijke indeling goed zichtbaar geworden!

 

Read Advies Vallende Bladerenloop - 06-11-2011

Het is weer zover, de bladeren vallen weer volop... Tijd voor de jaarlijkse herfstprestatieloop van atletiekvereniging Statina!

 

 

Wat, wanneer en waar?

Op zondag 6 november 2011 organiseert Statina de jaarlijkse Read Advies Vallende Bladerenloop op recreatieterrein De Meent in Beusichem.

 

Afstanden en starttijden

- 11.45 uur: 1,5 kilometer voor jeugd t/m 12 jaar (1 ronde)

- 12.00 uur: 3 kilometer (2 ronden)

- 12.00 uur: 6 kilometer (4 ronden)

- 12.00 uur: 9 kilometer (6 ronden)

 

Voor de liefhebbers: Je tijd wordt geregistreerd en na afloop op de website van Statina gepubliceerd.

 

 

Inschrijven en inschrijfgeld

Deelnemen kost slechts € 3,00 per persoon per afstand, en inschrijven kun je je ter plaatse vanaf 10.00 uur. Ook kun je je tot en met woensdag 2 november vooraf aanmelden via ons digitale inschrijfformulier, het inschrijfgeld bedraagt dan slechts € 2,50 per persoon per afstand. Bij voorinschrijving ligt je startnummer op 6 november vanaf 10.00 uur voor je klaar, het inschrijfgeld kun je bij het afhalen ervan contant voldoen.

 

 

Klik hier voor een verslag en uitslagen van de editie van vorig jaar.

 

Graag tot ziens op recreatieterrein De Meent op zondag 6 november 2011!

 

Met vriendelijke groet,

Commissie Wedstrijden atletiekvereniging Statina

wedstrijdcommissie@statina.nl

 

De bezem door het clubhuis!

Kort geleden hebben de leden van de kantinecommissie besloten dat in het clubhuis en dus ook inzake de bardienst een aantal zaken gaat veranderen.

 

In de eerste plaats is het standaard aanbod van artikelen in de bar karig te noemen. Wil iemand op een trainingsavond een cola drinken in plaats van koffie of thee, dan is de kans groot dat die persoon bot vangt. Wij realiseren ons dat een meer divers aanbod niet direct zal leiden tot een exploderende omzet, maar dat is ook niet de achterliggende gedachte. Wij willen vanuit het oogpunt van service meer diversiteit aanbieden. Om te onderstrepen dat het niet om meer omzet gaat: KOFFIE EN THEE BLIJVEN OP TRAININGSAVONDEN GRATIS!

 

08-10-2011: Een deel van het vaste barteam tijdens de afgelopen clubkampioenschappen!

 

Een tweede verandering is dat de inkoop van alle barbenodigdheden en voedingswaren (behoudens schoonmaakartikelen) voortaan centraal wordt geregeld. In het verleden was dat niet zo en dat heeft in een aantal situaties geleid tot vreemde voorraden en zelfs tot het weggooien van spullen. Doodzonde! Door centraal in te kopen en de voorraad goed te beheren verwachten wij de voorraad beter in de grip te houden en verspilling te voorkomen. De coördinatrice van de kantinecommissie wordt hier verantwoordelijk voor.

 

Een laatste grote verandering is dat we weer terug willen naar een vaste club mensen die bardienst draaien. Ook dat heeft te maken met het feit dat we de zaak iets professioneler willen aanpakken, voorraden beter onder controle willen houden en kasstromen beter willen controleren! Er is nu al een aantal mensen met een min of meer vaste bardienst en dat aantal willen we uitbreiden. Het gaat niet om heel veel mensen. Bijvoorbeeld: Als we voor een dinsdagavond, wat de drukste avond is, een vaste groep van 4 mensen zouden hebben, dan is iemand eens per maand verantwoordelijk voor de bar. Dat lijkt ons geen zware belasting. Het zal duidelijk zijn dat we vanaf deze plaats mensen willen vragen zich hiervoor op te geven. Het draaien van een bardienst is geen onbelangrijke taak. Je bent het visitekaartje van de club en hebt een grote invloed op de sfeer en de omstandigheden in het clubhuis. Ben je servicegericht en vind je het leuk om het mensen naar de zin te maken? Geef je op bij Manon Fronczek of Fred Voordouw.

 

Tot slot! Heel belangrijk! Er is een groepje mensen dat, in de luwte en onzichtbaar voor veel leden, periodiek het clubhuis, dus keuken, bar en toiletten, schoonmaakt. Wij willen op deze plaats graag even aandacht vragen voor deze mensen en onze waardering uitspreken voor deze vaak ondankbare taak. Dus Patricia Glavimans, Riet van Schaik, Marleen Oomen en Angela Veld: Ontzettend bedankt voor jullie inzet!

 

Uiteraard kunnen we de schoonmaakploeg helpen door geen vuil achter te laten in het clubhuis. Bijvoorbeeld stapels lege (of soms net niet lege) pizzadozen na een wedstrijdbezoek. Als iedereen er voor zorgt dat dit soort restanten direct worden opgeruimd, dan blijft ons clubhuis tussen de schoonmaakbeurten in ook schoon en leefbaar.

 

Wij hopen dat de dingen die we gaan doen leiden tot nog meer sfeer en gezelligheid in ons clubhuis!

 

Namens de kantinecommissie,

Manon Fronczek - coördinatrice - stuur bericht

Fred Voordouw - voorzitter - stuur bericht

 

Nat maar succesvol clubkampioenschap - 08-10-2011

Zo’n 100 atleten en atletes van de Culemborgse atletiekvereniging Statina namen afgelopen zaterdag deel aan het jaarlijkse clubkampioenschap, dat dit jaar voor de 25e keer werd georganiseerd. Flinke regen-/hagelbuien en zonnige perioden wisselden elkaar af, met soms zelfs een tijdelijke onderbreking van de wedstrijd tot gevolg, maar de prestaties en sfeer waren er zeker niet minder om. Voor pupillen stond een driekamp op het programma en de junioren, senioren en masters kregen een vierkamp voorgeschoteld. Daarnaast kon nog worden deelgenomen aan langere loopnummers als 600, 1000 en 3000 meter en de 4 x 400 meter estafette voor teams.

 

Clubkampioenen

Meike Klaassen (driekamp MPM) - Jasper Bloks (driekamp en 600 m JPM) - Vivian ter Steeg (driekamp MPC) - Ilse Verweij de Geus (600 m MPC) - Stian van Asten (driekamp en 600 m JPC) - Julie van Riel (driekamp MPB) - Lieke Eijlander (1000 m MPB) - Jesse Reijngoud (driekamp en 1000 m JPB) - Zoe Lakerveld (driekamp en 1000 m MPA1) - Jeffrey van Schaik (driekamp en 1000 m JPA1) - Julia van Knippenberg (driekamp en 1000 m MPA2) - Tein van Riel (driekamp JPA2) - Teun van der Meer (1000 meter JPA2) - Natalie Puper (vierkamp MJD) - Jeffrey Bekker (vierkamp JJD) - Ruby den Besten (vierkamp MJC) - Jelmer van der Linden (vierkamp JJC) - Nene Marringa (vierkamp MJB) - Nick Gieltjes (vierkamp JJB) - Ruben Stittelaar (3000 m JJB) - Fenne Wouters (vierkamp MJA) - Siebe Steehouder (vierkamp JJA) - Marc Lommert (vierkamp heren senioren) - Erik de Bruin (3000 m heren senioren) - Nancy den Besten (vierkamp dames masters) - Corina van der Linden (3000 m dames masters) - Jan Pannekoek (vierkamp heren masters) - Michiel Boonstra (3000 m heren masters)

 

Records en uitslagen

De deelnemers/-neemsters, variërend in leeftijd van 6 tot en met ruim boven de 50 jaar, verbeterden / vestigden / evenaarden samen maar liefst 5 baanrecords (vorig jaar 9) en 12 clubrecords (vorig jaar 11), en uiteraard ook veel persoonlijke records. De complete uitslagenlijst vind je hier.

 

Foto's

Nog even over www.mijnalbum.nl, inmiddels bij velen bekend, maar we krijgen er natuurlijk ook zo nu en dan leden bij: Voor de originelen van de foto's (geschikt voor een afdruk of als achtergrond van je bureaublad) moet je even een account aanmaken, maar dat is wel gratis, simpel en zeker de moeite waard!

 

 

Heb je zelf ook mooie foto's, stuur dan even een mailtje naar Jeroen Gutte op jeroengutte@xs4all.nl!
 

Bedankt!

Het was weer een goed georganiseerd en sfeervol clubkampioenschap... Zonder de hulp van heel veel vrijwillig(st)ers was dat niet gelukt... Bedankt!